Zorgverleners in Zwolle

Filter hieronder op de discipline waar je naar zoekt, scroll naar beneden en vind de passende zorgverlener bij jou in de buurt!

Bedrijfsarts Consulent Oncologie

Een bedrijfsarts Consulent Oncologie is een bedrijfsarts met extra expertise op het gebied van kanker en werk. Het is dé specialist om werknemers met gevolgen van kanker(behandeling) te ondersteunen. Hij adviseert kankerpatiënten en hun behandelaren bij problemen op het gebied van (arbeids)revalidatie, werkhervatting en behoud van werk. De BACO kan vroeg in het behandel traject meedenken over alternatieve behandelingen gericht op het kunnen blijven functioneren in werkzaamheden met een specifieke belasting. Ook kan de BACO kan worden ingeschakeld als de re-integratie stagneert of als in de loop van de tijd late effecten optreden die een duurzame werkhervatting belemmeren. De BACO overlegt, daar waar gewenst, met de behandelaars. Indien gewenst en in overleg met de patiënt, adviseert de BACO ook de werkgever over aanpassingen in het werk die optimaal functioneren positief beïnvloeden.

Cobi Oostveen

Cobi Oostveen

0683251500

c.oostveen@corw.nl

Bedrijfsartsconsulent Oncologie (Als BACO zijn we onderdeel van de NVKA en op de website staat informatie over de BACO: www.NVKA.nl)

Biofeedback

Concentratieproblemen en vermoeidheid kunnen ervoor zorgen dat het moeilijk is om je leven (weer) richting te geven Met neurofeedback, biofeedback en ReAttach kun je bij TijmOut doelgericht leefstijlveranderingen op gang brengen. We kiezen voor de stijl die op dit moment positief voor je werkt. Het is uiteindelijk van belang dat jij je ‘nieuwe’ weg vindt. Ik zal op ontspannen en informele wijze mijn stukje bijdragen.

Ivonne van Dijk

Ivonne van Dijk

Wipstrikkerallee 95 0651951836

8023 DW Zwolle info@tijmout.nl

Ergotherapeut, Biofeedback en leefstijltherapeut (TijmOut)

Ergotherapie

Door kanker of de behandeling daarvan, kunt u te maken krijgen met problemen bij het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. De ergotherapie richt zich op het verbeteren van het uitvoeren van dagelijkse handelingen door bijvoorbeeld aanpassingen in de naaste omgeving, de manier waarop u activiteiten uitvoert of het zoeken naar een nieuwe balans tussen inspanning en rust. Het doel is mensen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren.

Anouk van Veen

Anouk van Veen

Zwolle Middelweg 402 038-4535503

8031 VX Zwolle A.tVeen@fysiopluszwolle.nl

Ergotherapeut (FysioPlus)

Marinka Blankenburgh

Marinka Blankenburgh

Dobbe 72A 038-4654000

8032 JX Zwolle m.blankenburgh@fysiozwolle.nl

Ergotherapeut (FysioZwolle)

Geestelijk verzorger

De diagnose kanker kan alles wat voorheen vanzelfsprekend was aan het wankelen brengen. De onzekerheid die dit met zich meebrengt kan allerlei vragen oproepen als “Hoe moet ik hiermee verder”, “Waar put ik kracht uit”, “Wat betekent mijn leven”. Over dit soort levensvragen, die we ook wel ‘trage vragen’ noemen omdat er geen pasklaar antwoord voor is, kun je terecht bij een geestelijk verzorger. Je vindt een luisterend oor en samen ga je op zoek naar wat kracht en inspiratie geeft. Een geestelijk verzorger is gespecialiseerd in vragen over zingeving. Geestelijke verzorgers zijn aangesloten bij het Centrum voor Levensvragen (https://gvthuisoverijssel.nl). In ieder geval vijf gesprekken zijn kosteloos en een verwijzing is niet nodig.

Carolien Riemersma

Carolien Riemersma

Begoniastraat 22 0630626634

8012 DB Zwolle c.riemersma@live.nl

Geestelijk verzorger

Etje Verhagen-Krikke

Etje Verhagen-Krikke

Ruurlosebeek 31 038-4526480

8033 DW Zwolle ekverhagen@outlook.com

GZ-psycholoog en algemeen geestelijk verzorger

Oedeemfysiotherapie

De oedeemfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van lymfoedeem. Oedeem is een abnormale ophoping van vocht als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Bij oncologische patiënten kan dit een gevolg zijn van een operatie of wanneer de tumor een verstoring in dit evenwicht geeft. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het geven van littekenbehandeling, fibrose- en bindweefselbehandeling.

Ciska Bentem

Ciska Bentem

De Kampen 2 0522-261688

7943 HE Meppel meppel@fytac.nl

Bekkenfysiotherapeut, oedeemtherapeut en Consulent Seksuele Gezondheid (Fytac Meppel, op 3 locaties in Meppel: De Kampen 2, Rembrandtlaan 68 en Woldkade 7B)

Daphne Hendriks

Daphne Hendriks

Hyacinthstraat 57 038-4216454

8013 XX Zwolle dhendriks@fysiomobilae.nl

Oedeemfysiotherapeut (Fysiomobilae)

Marieke Vellinga

Marieke Vellinga

Boerendanserdijk 47 038-2020038

8012 XH Zwolle marieke.vellinga@fysio038.nl

Bekkenfysiotherapeut MSc, oedeemfysiotherapeut (Fysio038)

Stijntje Krebbers - Meijer

Stijntje Krebbers - Meijer

Van der Heydenstraat 6-1 038-4654000

8014 ZZ Zwolle s.krebbers@fysiozwolle.nl

Oedeemfysiotherapeut en Oncologiefysiotherapeut (FysioZwolle)

Oncologiefysiotherapeut

De oncologiefysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die zich bezig houdt met de fysiotherapeutische behandelingen en het coachen van oncologische patiënten. Als specialist zijn wij optimaal op de hoogte van de mogelijkheden en de beperkingen of onmogelijkheden van de patiënt bij de soms complexe problematiek van deze patiëntengroep. Er wordt samen een behandelplan gemaakt dat gericht is op uw wensen voor de toekomst.

Charlotte Klijnstra

Charlotte Klijnstra

Hyacinthstraat 57 038-4216454

8013 XX Zwolle cklijnstra@fysiomobilae.nl

Oncologiefysiotherapeut (Fysiomobilae)

Henrike van Dalen

Henrike van Dalen

Zwolle Middelweg 402 038-4535503

8031 VX Zwolle h.valk@fysiopluszwolle.nl

Oncologiefysiotherapeut (FysioPlus)

Stijntje Krebbers - Meijer

Stijntje Krebbers - Meijer

Van der Heydenstraat 6-1 038-4654000

8014 ZZ Zwolle s.krebbers@fysiozwolle.nl

Oedeemfysiotherapeut en Oncologiefysiotherapeut (FysioZwolle)

Podotherapie

Behandelingen tegen kanker geven mogelijk bijwerkingen aan uw voeten. Hierbij kunt u denken aan klachten aan de nagels en of huid, gevoelloosheid of pijnklachten. Dit beïnvloedt mogelijk uw mobiliteit. De podotherapeut helpt uw voeten in een zo optimaal mogelijke conditie te krijgen of te houden tijdens en na uw behandeling tegen kanker. De behandeling van de podotherapeut is afhankelijk van uw voetklacht en wordt altijd met uw oncoloog besproken. De podotherapeut geeft ook preventief advies. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 088-031 3000.

Amanda Bruins Slot

Amanda Bruins Slot

Isala: Dokter van Heesweg 2 088-0313000

8025 AB Zwolle a.bruinsslot@innofeet.nl

Podotherapeut (Innofeet)

Margje van Geffen

Margje van Geffen

Innofeet Gezondheidshuis Stadshagen: Werkerlaan 156–158 088-0313000

8043 LK Zwolle m.vangeffen@innofeet.nl

Podotherapeut (Innofeet)

Stephanie van der Velde

Stephanie van der Velde

Van der Heydenstraat 6 088-0313000

8014 ZZ Zwolle s.vandervelde@innofeet.nl

Podotherapeut (Innofeet)

Psychologische hulp

Het krijgen van kanker en het leven met kanker is vaak zeer ingrijpend en kan gepaard gaan met onzekerheid, spanning, angst en verdriet. Daarbij komen soms het verlies van sociale en maatschappelijke rollen, het moeten verminderen of stoppen met werk of opleiding en het verder moeten met de gevolgen van de ziekte en behandeling. Een psycholoog kan hierbij ondersteunend zijn. De behandeling kan individueel plaatsvinden of samen met partner en/of gezin.

Etje Verhagen-Krikke

Etje Verhagen-Krikke

Ruurlosebeek 31 038-4526480

8033 DW Zwolle ekverhagen@outlook.com

GZ-psycholoog en algemeen geestelijk verzorger

Evelien van der Velde

Evelien van der Velde

Zwarteweg 62 0610057651

8017 AZ Zwolle info@praktijkdebuitenplaats.nl

GZ-psycholoog (De Buitenplaats, psychologiepraktijk)

Nettie Herrmann

Nettie Herrmann

Bloemendaalstraat 7 0641348089

8011 PJ Zwolle info@prismapsychologie.nl

GZ-psycholoog (Prisma psychologie)

Voeding & Diëtiek

Gezellig en lekker ergens een hapje eten of lekker koken voor familie, is voor veel mensen vanzelfsprekend. Dit is alleen niet zo vanzelfsprekend voor mensen met kanker. Hun ziekteproces vergroot het risico op ondervoeding en gewichtsverlies, als gevolg van; verminderde eetlust, misselijkheid, slikproblemen en verlies van smaak en geur. In zo’n situatie kan de diëtist praktische adviezen geven voor een smaakvolle en volwaardig voeding, ter behoud van een stabiel of gezond gewicht en gezonde voedingstoestand.

Jan-Henk Slotman

Jan-Henk Slotman

Hyacinthstraat 57 0616020803

8013 XX Zwolle info@dietistslotman.nl

Diëtist (Diëtistenpraktijk Slotman)

Lisa Groenewold-Bosma

Lisa Groenewold-Bosma

Middelweg 402 0570-510074

8031 VX Zwolle lisa@dietistenpraktijk-salus.nl

Diëtist (Diëtistenpraktijk Salus)

Suzanne Meijssen

Suzanne Meijssen

van Hasseltmarke 13 0621715178

8016 BT Zwolle info@vandamvoedingsadvies.nl

Diëtist (Van Dam voedingsadvies)

Wandelcoach

Wandelcoaching gaat niet over beter leren wandelen, maar wel over stappen zetten. Toch gaat wandelcoaching ook weer niet alleen over bewegen, maar ook over stilstaan: bij wat was, is of komt. Het ligt er maar aan waar de cliënt bij gebaat is. De wandelcoach begeleidt met name mensen die te maken hebben (gehad) met kanker, maar ook mensen met stress en burn-outklachten. Buiten, in een groene omgeving, vinden mensen al snel aanknopingspunten waardoor ze hun situatie helderder kunnen bekijken. Vaak levert dat ook input op om de draad weer op te kunnen pakken. Wandelcoaching is voor iedereen geschikt, ook of juist voor mensen die zichzelf zien als ‘sterk’, of zichzelf een ‘flinkerd’ of ‘geen prater’ noemen. De ervaring leert dat vrijwel iedereen in een paar sessies weer vooruit kan. De wandelcoach werkt met datgene waar de client op dat moment mee aan de slag wil. Voor de één is dat de terugkeer naar werk, voor de ander is dat terugblikken of onder ogen zien, een derde wil weer enige grip op het leven krijgen of werken aan de conditie.

Erna Oosterveen

Erna Oosterveen

Citroenvlinder 47 0628059186

8016 HZ Zwolle info@woord-werk.nl

(wandel)coach bij kanker (ook voor naasten) (Woord-werk)