Zorgverleners in Regio Zwolle Centrum & Zuid

Filter hieronder op de discipline waar je naar zoekt, scroll naar beneden en vind de passende zorgverlener bij jou in de buurt!

Fysiotherapie

De in oncologie gespecialiseerde fysiotherapeut heeft specifieke kennis van oncologische ziektebeelden, de bijbehorende medische behandelingen en de fysieke problematiek die tijdens en na de behandeling kan ontstaan. Conditieverlies, lymfoedeem, litteken klachten, bewegingsbeperkingen, pijn en vermoeidheid zijn hiervan veel voorkomende voorbeelden. De oncologie fysiotherapeutische behandeling heeft als doel het herstellen van de mobiliteit en de kracht, het verbeteren van de conditie d.m.v. trainingsprogramma’s maar ook de begeleiding bij het leren omgaan met beperkingen. Behandeling kan in alle fasen van de ziekte plaatsvinden.

Stijntje Krebbers - Meijer

Van der Heydenstraat 6-1 038 465 40 00

8014 ZZ Zwolle s.krebbers@fysiozwolle.nl

Oedeemfysiotherapeut en Oncologiefysiotherapeut

Charlotte Klijnstra

Hyacinthstraat 57 038-4216454

8013 XX Zwolle cklijnstra@fysiomobilae.nl

Oncologiefysiotherapeut

Wim Nieuwenhuis

Hyacinthstraat 57 038 421 6454

8013 XX Zwolle wnieuwenhuis@fysiomobilae.nl

Fysiotherapeut

Daphne Hendriks

Hyacinthstraat 57 038-4216454

8013 XX Zwolle dhendriks@fysiomobilae.nl

Oedeemfysiotherapeut

Marieke Vellinga

Zonnebloemstraat 31 088-0313038

8012 XH Zwolle marieke@fysio038.nl

Bekkenfysiotherapeut MSc, oedeemfysiotherapeut

Psychologische hulp

Het krijgen van kanker en het leven met kanker is vaak zeer ingrijpend en kan gepaard gaan met onzekerheid, spanning, angst en verdriet. Daarbij komen soms het verlies van sociale en maatschappelijke rollen, het moeten verminderen of stoppen met werk of opleiding en het verder moeten met de gevolgen van de ziekte en behandeling. Een psycholoog kan hierbij ondersteunend zijn. De behandeling kan individueel plaatsvinden of samen met partner en/of gezin.

Nettie Herrmann

Bloemendaalstraat 7 06 41348089

8011 PJ Zwolle info@prismapsychologie.nl

GZ-psycholoog

Etje Verhagen-Krikke

Ruurlosebeek 31 038-4526480

8033 DW Zwolle ekverhagen@outlook.com

GZ-psycholoog en algemeen geestelijk verzorger

Voeding & Diëtiek

Gezellig en lekker ergens een hapje eten of lekker koken voor familie, is voor veel mensen vanzelfsprekend. Dit is alleen niet zo vanzelfsprekend voor mensen met kanker. Hun ziekteproces vergroot het risico op ondervoeding en gewichtsverlies, als gevolg van; verminderde eetlust, misselijkheid, slikproblemen en verlies van smaak en geur. In zo’n situatie kan de diëtist praktische adviezen geven voor een smaakvolle en volwaardig voeding, ter behoud van een stabiel of gezond gewicht en gezonde voedingstoestand.

Jan-Henk Slotman

Hyacinthstraat 57 06 16020803

8013 XX Zwolle info@dietistslotman.nl

1e lijns dietist

Suzanne Meijssen

van Hasseltmarke 13 06-21715178

8016 BT Zwolle info@vandamvoedingsadvies.nl

Diëtiste

Ergotherapie

Door kanker of de behandeling daarvan, kunt u te maken krijgen met problemen bij het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. De ergotherapie richt zich op het verbeteren van het uitvoeren van dagelijkse handelingen door bijvoorbeeld aanpassingen in de naaste omgeving, de manier waarop u activiteiten uitvoert of het zoeken naar een nieuwe balans tussen inspanning en rust. Het doel is mensen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren.

Gepke Lindenburg

Hollewandsweg 17 06-10468215

8014 BE Zwolle g.lindenburg@hetzand.nl

Ergotherapeut

Biofeedback

Concentratieproblemen en vermoeidheid kunnen ervoor zorgen dat het moeilijk is om je leven (weer) richting te geven Met neurofeedback, biofeedback en ReAttach kun je bij TijmOut doelgericht leefstijlveranderingen op gang brengen. We kiezen voor de stijl die op dit moment positief voor je werkt. Het is uiteindelijk van belang dat jij je ‘nieuwe’ weg vindt. Ik zal op ontspannen en informele wijze mijn stukje bijdragen.

Ivonne van Dijk

Wipstrikkerallee 95 06 519 518 36

8023 DW Zwolle info@tijmout.nl

Ergotherapeut, Biofeedback en leefstijltherapeut

Bedrijfszorg, Arbeid en Gezondheid

BAG Nederland is een landelijk netwerk dat bedrijven en gespecialiseerde zorgaanbieders met elkaar verbindt. Ons doel is om bij te dragen aan reductie van arbeidskapitaal verspilling door het vergroten van duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Dat doen wij vanuit de waarden van positieve gezondheid en focus op eigen regie. Werknemers met een verminderde belastbaarheid (zowel fysiek als mentaal) als gevolg van een doorgemaakte ziekte zoals kanker begeleiden wij zodat werkzaamheden weer kunnen worden hervat.

Jan Willem ten Winkel

Hogeschool Windesheim, Campus-2-6 038 421 6454

8017 CA Zwolle zwolle@bagned.nl

Arbeidsfysiotherapeut en Manueel therapeut

Podotherapie

Behandelingen tegen kanker geven mogelijk bijwerkingen aan uw voeten. Hierbij kunt u denken aan klachten aan de nagels en of huid, gevoelloosheid of pijnklachten. Dit beïnvloedt mogelijk uw mobiliteit. De podotherapeut helpt uw voeten in een zo optimaal mogelijke conditie te krijgen of te houden tijdens en na uw behandeling tegen kanker. De behandeling van de podotherapeut is afhankelijk van uw voetklacht en wordt altijd met uw oncoloog besproken. De podotherapeut geeft ook preventief advies. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 088-031 3000.

Amanda Bruins Slot, Margje van Geffen, Stephanie van der Velde

meerdere locaties, zie website: www.innofeet.nl 088-031 3000

info@innofeet.nl

Podotherapeut specilisatie: oncologie en diabetes

Orthopedisch maatwerk

Amputatie na kanker. Helaas worden sommige patiënten hiermee geconfronteerd. Ook krijgen sommigen te maken met (lymf)oedeem na een amputatie. Maar ook spier-, rug- of voetklachten komen voor. Onze ervaren vakmensen kunnen vaak een goede oplossing bieden bij uw hulpvraag: een prothese, een orthese, borstprothese of een ander (orthopedisch) hulpmiddel, zoals steunkousen, armkousen of steunzolen. ProReva bestaat al meer dan 45 jaar en is een full-service specialist in orthopedische hulpmiddelen; wij verstaan ons vak van intake tot nazorg. Bovendien werken wij volop samen met revalidatiecentra en andere ketenpartners. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak of vrijblijvend advies. Uw persoonlijke wensen en behoeften staan bij ProReva altijd centraal.

Elske Dingerink

Hyacinthstraat 57 038-4672720

8013 XX Zwolle info.zwolle@Proreva.nl

Mammacare Adviseur en Compressiespecialist Proreva

Oncologiefysiotherapeut

De oncologiefysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die zich bezig houdt met de fysiotherapeutische behandelingen en het coachen van oncologische patiënten. Als specialist zijn wij optimaal op de hoogte van de mogelijkheden en de beperkingen of onmogelijkheden van de patiënt bij de soms complexe problematiek van deze patiëntengroep. Er wordt samen een behandelplan gemaakt dat gericht is op uw wensen voor de toekomst.

Stijntje Krebbers - Meijer

Van der Heydenstraat 6-1 038 465 40 00

8014 ZZ Zwolle s.krebbers@fysiozwolle.nl

Oedeemfysiotherapeut en Oncologiefysiotherapeut

Charlotte Klijnstra

Hyacinthstraat 57 038-4216454

8013 XX Zwolle cklijnstra@fysiomobilae.nl

Oncologiefysiotherapeut