Oncologienetwerk Zwolle Centrum & Zuid

Deskundige multidisciplinaire zorg dichtbij huis

In Zwolle Centrum & Zuid is het lokale Oncologienetwerk zowel voor patiënten als voor verwijzers vindbaar en zichtbaar waardoor de zorg voor patiënten met en na kanker vanuit de thuissituatie verbetert. U kunt zich met bepaalde klachten bij één van onze zorgverleners melden en onze zorgverleners zijn op de hoogte van de mogelijkheden van de andere disciplines en zullen indien gewenst met hen overleggen en u eventueel verwijzen. 

Neem gerust contact met ons op!
Oncologienetwerk Zwolle Centrum & Zuid

Visie

Wij geloven in samenwerking. We zoeken daarom altijd afstemming met andere zorgverleners die u behandelen. Ook werken we samen met het sociale domein, de eerste en de tweedelijnszorg. Hierdoor kunnen wij u indien nodig gemakkelijk verwijzen, en krijgt u in de verschillende fasen van ziekte en herstel de juiste zorg. 

Kwaliteit

Alle bij ons aangesloten hulpverleners hebben aanvullende scholing gevolgd op het gebied van oncologie en voldoen aan de eisen van hun beroepsvereniging betreffende de behandeling van oncologiepatienten. Voor aanvullende vragen kunt u contact met ons opnemen. 

Verwijzing & vergoeding

Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor actuele vergoeding van de zorg aangeboden door de verschillende zorgverleners aangesloten bij ons netwerk. Raadpleeg de website van de overheid om te zien welke zorg in de basisverzekering vergoedt wordt. 

Onze zorgverleners in regio Zwolle Centrum & Zuid

Hieronder vindt u zorgverleners uit ons netwerk

Stijntje Krebbers - Meijer

Van der Heydenstraat 6-1 038 465 40 00

8014 ZZ Zwolle s.krebbers@fysiozwolle.nl

Oedeemfysiotherapeut en Oncologiefysiotherapeut

Charlotte Klijnstra

Hyacinthstraat 57 038-4216454

8013 XX Zwolle cklijnstra@fysiomobilae.nl

Oncologiefysiotherapeut

Nettie Herrmann

Bloemendaalstraat 7 06 41348089

8011 PJ Zwolle info@prismapsychologie.nl

GZ-psycholoog

Etje Verhagen-Krikke

Ruurlosebeek 31 038-4526480

8033 DW Zwolle ekverhagen@outlook.com

GZ-psycholoog en algemeen geestelijk verzorger

Jan-Henk Slotman

Hyacinthstraat 57 06 16020803

8013 XX Zwolle info@dietistslotman.nl

1e lijns dietist

Suzanne Meijssen

van Hasseltmarke 13 06-21715178

8016 BT Zwolle info@vandamvoedingsadvies.nl

Diëtiste

Gepke Lindenburg

Hollewandsweg 17 06-10468215

8014 BE Zwolle g.lindenburg@hetzand.nl

Ergotherapeut

Ivonne van Dijk

Wipstrikkerallee 95 06 519 518 36

8023 DW Zwolle info@tijmout.nl

Ergotherapeut, Biofeedback en leefstijltherapeut

Jan Willem ten Winkel

Hogeschool Windesheim, Campus-2-6 038 421 6454

8017 CA Zwolle zwolle@bagned.nl

Arbeidsfysiotherapeut en Manueel therapeut

Amanda Bruins Slot, Margje van Geffen, Stephanie van der Velde

meerdere locaties, zie website: www.innofeet.nl 088-031 3000

info@innofeet.nl

Podotherapeut specilisatie: oncologie en diabetes

Elske Dingerink

Hyacinthstraat 57 038-4672720

8013 XX Zwolle info.zwolle@Proreva.nl

Mammacare Adviseur en Compressiespecialist Proreva

Wim Nieuwenhuis

Hyacinthstraat 57 038 421 6454

8013 XX Zwolle wnieuwenhuis@fysiomobilae.nl

Fysiotherapeut

Daphne Hendriks

Hyacinthstraat 57 038-4216454

8013 XX Zwolle dhendriks@fysiomobilae.nl

Oedeemfysiotherapeut

Marieke Vellinga

Zonnebloemstraat 31 088-0313038

8012 XH Zwolle marieke@fysio038.nl

Bekkenfysiotherapeut MSc, oedeemfysiotherapeut

Onze regionale samenwerkingspartners

Bent u op zoek naar andere of aanvullende hulp? Wij bevelen oderstaande organisaties van harte aan!

Hoe weet ik welke hulp ik nodig heb?

Ondersteuningsconsulenten van Care for Cancer zijn ervaren oncologieverpleegkundigen en sluiten aan op de zorg van het ziekenhuis. Zij bezoeken u thuis of via het spreekuur bij IntermeZZo, beantwoorden vragen over de gevolgen van uw diagnose en behandeling en kunnen u indien nodig doorverwijzen naar medische zorg, maar ook naar bijvoorbeeld een patiëntenvereniging. Consulten worden voor alle patiënten met of na kanker vergoed uit de basisverzekering, voor maximaal 10 uur.

Neem vrijblijvend contact op
Ik zoek begeleiding bij het terugkeren naar mijn werk

Stap Nu kan u helpen met uw re-integratietraject. Vanaf de eerste diagnose staan ze u bij met advies, coaching en counseling. Met inlevingsvermogen, ervaringsdeskundigheid, creativiteit, lef en vooral veel kennis van zaken helpt Stap Nu mensen weer denken in mogelijkheden.

In de regio Zwolle kunt u contact opnemen met Connie Riphagen of Jose Provoost.

Contact opnemen
Loop eens binnen bij nazorgcentrum IntermeZZo

IntermeZZo is het Nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten in de regio Zwolle. IntermeZZo ondersteunt mensen de regie op het leven met/na kanker te hervinden. Activiteiten zijn gericht op: omgaan met kanker, ontspannen & welbevinden, ontmoeten & relaties en terugkeer in de samenleving. Loop gerust eens binnen voor kennismaking of een kopje koffie. Het team heeft alle tijd en aandacht voor je.

Ook kunt u een afspraak maken bij IntermeZZo voor een gesprek met een ondersteuningsconsulent. Klik hier om een afspraak te maken. 

Lees meer over IntermeZZo
Ik zoek de Verwijsgids Kanker van IKNL

Zoekt u een specifieke zorgverlener? Wilt u zoeken op het type klacht dat u heeft? Of is in uw gemeente (via deze website) nog geen hulp vindbaar? Kijk dan eens op de Verwijsgids Kanker van IKNL. IKNL werkt nauw samen met beroepsverenigingen van paramedici, waardoor de kwaliteit van zorgverleners gegarandeerd wordt. De Verwijsgids Kanker bevat gegevens van professionals uit heel Nederland. 

Bezoek de Verwijsgids Kanker
Liever online hulp?

Het kan lastig zijn om de juiste hulp te vinden bij kanker, tijdens en na de behandeling. Via Mijn OOK krijg je persoonlijk advies op maat van een ervaren ondersteuningsconsulent. Hierna weet je wat voor jouw belangrijk is om te leven met kanker en waar je terecht kunt in jouw omgeving. Kijk voor meer informatie en het aanmaken van een gratis account op Stichting OOK.​​​

Lees meer over stichting OOK
Meld u aan als zorgverlener!

Ontbreekt uw discipline in ons netwerk en zou u graag deelnemen? Vul dan het contactformulier in en informeer ons over uw dienstverlening voor oncologiepatienten. We zullen uw aanvraag in behandeling nemen en contact met uw opnemen. 

Neem contact met ons op

Missie en visie: Regionale samenwerking op het gebied van kanker

Hulp in de eerstelijn is zichtbaar en vindbaar via lokale oncologienetwerken

Zorgverleners in regio Zwolle hebben als doel waarde toe te voegen aan de (na)zorg voor patiënten met en na kanker. We geloven en weten dat een goede samenwerking tussen professionals het behandelresultaat verbetert. Daarom worden in deze regio lokale, multidisciplinaire oncologienetwerken in de eerstelijn gevormd, zichtbaar en vindbaar gemaakt. De lokale oncologienetwerken bestaan uit verschillende zorgprofessionals en hebben als doel om de (na)zorg voor patiënten met na kanker vanuit de thuissituatie te verbeteren. Het huidige platform biedt een overzicht van het zorgaanbod in de eerstelijn.

Samenwerking met regionale organisaties
Ons doel reikt verder dan het inrichten van de lokale eerstelijnsnetwerken. We willen de gehele ‘route van de patiënt’ verbeteren, van ziekenhuis en oncologische revalidatie tot eerstelijnszorg, online hulp en ondersteunende nazorg. Het uitgangspunt hierbij is dat patiënten de juiste zorg op de juiste plek ontvangen, in de verschillende fasen tijdens en na ziekte. Het is daarom belangrijk om samen te werken met regionale organisaties zoals Isala, Vogellanden, gespecialiseerde GGZ, IntermeZZo, huisartsen en bedrijfsartsen, zodat we gezamenlijk de zorg voor patiënten met en na kanker kunnen verbeteren. 

Samenwerking met IKNL en de Verwijsgids Kanker

Voor het zichtbaar en vindbaar maken van zorgprofessionals in de eerstelijn werkt Proscoop samen met IKNL. Criteria zijn opgesteld waaraan lokale oncologienetwerken moeten voldoen om opgenomen te kunnen worden in de Verwijsgids Kanker van IKNL. Dezelfde criteria gelden voor opname op de huidige website. De lokale netwerken zoals vermeld op deze pagina zijn dus ook opgenomen in de Verwijsgids Kanker van IKNL, zodat ook de landelijke sociale kaart gevuld kan worden.

Criteria waaraan oncologienetwerken op deze website voldoen:

  • Het netwerk is multidisciplinair: minimaal 5 verschillende beroepsgroepen en minimale aanwezigheid van: fysiotherapeut, psychosociale begeleider (zoals psycholoog, maatschappelijk werker of praktijkondersteuner POH-GGZ) en diëtist.
  • Het netwerk heeft kwaliteitscriteria voor deelname van individuele leden
  • Het netwerk heeft afspraken gemaakt over de minimale deelname van een lid aan het netwerk
  • Het netwerk heeft een gezamenlijke visie en doelstelling 
  • Het netwerk heeft geen winstoogmerk
  • Het netwerk is lokaal/wijkgericht (dus niet provinciaal of landelijk)
  • Het netwerk heeft een aanspreekpunt voor patiënten 
  • Het netwerk heeft structurele contacten met het één of meerdere ziekenhuizen
  • Het netwerk heeft structurele contacten met huisarts(en)