Zorgverleners in Regio Raalte

Filter hieronder op de discipline waar je naar zoekt, scroll naar beneden en vind de passende zorgverlener bij jou in de buurt!

Ergotherapie

Een ergotherapeut helpt je bij de dagelijkse activiteiten als dat niet goed lukt door lichamelijke of psychische problemen. Denk aan dagelijkse activiteiten, aankleden, eten, omgaan met beperkte energie thuis of op het werk en concentratie- of geheugenproblemen. De ergotherapeut geeft advies, instructie, training en/of behandeling. Het doel hiervan is dat je de dagelijkse activiteiten en/of je werk weer kunt doen en zo zelfstandig mogelijk kunt leven.

Liset Meijerink

Liset Meijerink

Vrieswijk 6a 0645042866

8103 PB Raalte lmeijerink@ergotherapie-salland.nl

Ergotherapeut bij Ergotherapie Salland

Huid- en oedeemtherapie

Huid- en oedeemtherapie tijdens of na een oncologische behandeling is gericht op preventie en behandeling van (lymf) oedeem en littekens na de operatie en/of bestraling. Deze klachten kunnen een heel naar staartje zijn van een oncologische behandeling. Samen met de patient kijk ik naar een passende behandelingen om klachten te reduceren en stabiel te houden waarin eigen regie van patient op de voorgrond staat. Ik heb ervaring in litteken en lymfoedeem klachten van het gehele lichaam. Denk hierbij aan lymfoedeem in hoofd-hals gebied, buik en/of genitale regio, borst, armen en benen. Een behandeling kan bestaan uit voorlichting en educatie, manuele lymfe drainage, bindweefselbehandeling, zwachtelen en aanmeten compressiematerialen en therapeutisch elastische kousen.

Iris Nieuwenhuis

Iris Nieuwenhuis

Nijboershof 16 0619625379

Vrieswijk 6A Raalte iris@huidenoedeemtherapieraalte.nl

Huid- en oedeemtherapie Raalte

Logopedie

Door de ziekte, kanker of de behandeling van kanker kunnen problemen ontstaan waar de logopedist u bij kan helpen. Denkt u hierbij aan: Eet- en/of drinkproblemen. Problemen met het slikken. Spraakproblemen, communicatieproblemen, woordvindingsproblemen e.d. Stem- en ademproblemen. De logopedist leert u compensatietechnieken aan en geeft adviezen zodat u veilig kan eten en drinken. De logopedist helpt u bij uw stem, spraak en communicatie en kan alternatieve communicatiehulpmiddelen aanreiken. Denkt u hierbij bijv. aan een spraakversterker, gespreksboek, spreekdop.

Dorothé Groen-Schulten

Dorothé Groen-Schulten

Fazant 32 0618216129

8103 EL Raalte Dorothe@logopediesalland.nl

Logopediepraktijk Salland

Oedeemfysiotherapie

De oedeemfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van lymfoedeem. Oedeem is een abnormale ophoping van vocht als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Bij oncologische patiënten kan dit een gevolg zijn van een operatie of wanneer de tumor een verstoring in dit evenwicht geeft. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het geven van littekenbehandeling, fibrose- en bindweefselbehandeling.

Lizethe Journée

Lizethe Journée

Jan van Arkelstraat 3a 0572-351040

8131 EN Raalte Info@fysiotherapiesalland.nl

Oedeem- en oncologiefysiotherapeut MSc. Fysiotherapie Salland

Oncologiefysiotherapie

De oncologiefysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die zich bezig houdt met de fysiotherapeutische behandelingen en het coachen van oncologische patiënten. Als specialist zijn wij optimaal op de hoogte van de mogelijkheden en de beperkingen of onmogelijkheden van de patiënt bij de soms complexe problematiek van deze patiëntengroep. Er wordt samen een behandelplan gemaakt dat gericht is op uw wensen voor de toekomst.

Lizethe Journée

Lizethe Journée

Jan van Arkelstraat 3a 0572-351040

8131 EN Raalte Info@fysiotherapiesalland.nl

Oedeem- en oncologiefysiotherapeut MSc. Fysiotherapie Salland

Psychosociale hulp

Wat als je te horen krijgt dat je kanker hebt… “Kanker?” “Dat gebeurt altijd bij een ander! Wat nu als het jou overkomt?” Je leven staat op zijn kop. Je verandert in een klap van gezond naar ziek. Alle zekerheden die je denkt te hebben vallen in één keer weg. Het te doorlopen traject heeft een enorme impact, waar verschillende gevoelens bij komen kijken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je naasten. Het kan dan heel moeilijk zijn om grip op je leven te houden! Ieder mens is uniek, zo ook iedere vorm van kanker en de behandeling ervan. Als psychosociaal therapeut, met als achtergrond gespecialiseerd oncologie verpleegkundige, bied ik ondersteuning zodat je weer grip op je leven kunt krijgen. “Omdat je het zelf moet doen, maar niet alleen”

Mieke Langenbach

Mieke Langenbach

Overkampsweg 25 0644992243

8102 PH Raalte mieke@afdelingbloei.nl

Psychosociaal therapeut bij Afdeling Bloei

Voeding & Diëtiek

Bij ziekte speelt voeding een belangrijke rol. Zo is bijvoorbeeld de energiebehoefte vaak verhoogd en is een optimale inname van eiwitten belangrijk om spierverlies te voorkomen en de spiermassa te behouden. Bij ziekte kunnen veranderingen optreden in het eetpatroon, wat gevolgen kan hebben voor de voedingsinname. Zo kan bijvoorbeeld ondervoeding optreden als gevolg van een verminderde eetlust door bijvoorbeeld geur- en smaakverandering. De diëtist kan een voedingsadvies opstellen wat past bij uw situatie.

Auke Berghuis

Auke Berghuis

Stationstraat 5 0655500022

8102 EB Raalte info@dietistengroep.nl

Diëtist (Diëtistengroep NL)