Oncologienetwerk Raalte

Oncologie Team Salland ‘Zorg bij kanker dichtbij’

Kanker.. Een diagnose die vaak gepaard gaat met een lang behandeltraject om alles in het werk te stellen om de ziekte de baas te worden. Gedurende en na de medische behandeling kan het zijn dat u te maken krijgt met bijwerkingen, waar u hinder van ondervindt.

In Raalte en de buurtdorpen werken wij, Oncologie Team Salland, met verschillende specialismen samen om u zo goed mogelijk te kunnen begeleiden tijdens en na de medische behandeling van kanker. Wij zullen samen met u een behandelplan opstellen om de bijwerkingen onder controle te krijgen en om u weer zo goed mogelijk te laten terugkeren in uw dagelijkse activiteiten, werk, sport en hobby’s.

Bekijk het (na)zorgaanbod
Oncologienetwerk Raalte

Visie

Oncologie Team Salland streeft naar professionele, doelmatige en adequate zorg voor de oncologie patiënt. Daarbij is het voor ons als team belangrijk kennis te hebben en gebruik te maken van elkaars kennis en kunde, om uw wensen en doelen na te streven. We kunnen u op deze manier zo goed mogelijk begeleiden tijdens alle fasen van de ziekte en het herstel.
Wij staan voor Kwaliteit, zorg op maat, zorg op het hoogste niveau, professionaliteit, expertise op verschillende deelgebieden binnen het team en patiëntgerichtheid.

Kwaliteit

Alle leden binnen ons netwerk werken in de regio Raalte en hebben kennis en vaardigheden in het begeleiden en behandelen van patiënten met een oncologische achtergrond. Alle leden voldoen aan de kwaliteitscriteria van de beroepsvereniging betreffende de behandeling van oncologiepatiënten. Ze volgen scholingen en delen onderling kennis om te blijven werken volgens de huidige evidence based practise en de kennis te blijven vergroten. Voor aanvullende vragen kunt u contact met ons opnemen.

Verwijzing & vergoeding

Of er een verwijzing noodzakelijk is voor de diverse specialisaties binnen ons netwerk hangt af van de specialisatie. Voor oedeem en oncologie fysiotherapie is een verwijzing nodig van specialist of huisarts. Vergoedingen worden vaak gedaan vanuit de zorgverzekering. Aangezien vergoedingen elk jaar weer veranderen en dit per specialisatie verschillend is, kunt u hiervoor het beste contact opnemen met uw zorgverzekering of de betreffende specialist om hier duidelijkheid over te krijgen. 

Onze zorgverleners in regio Raalte

Auke Berghuis

Auke Berghuis

Stationstraat 5 0655500022

8102 EB Raalte info@dietistengroep.nl

Diëtist (Diëtistengroep NL)

Dorothé Groen-Schulten

Dorothé Groen-Schulten

Fazant 32 0618216129

8103 EL Raalte Dorothe@logopediesalland.nl

Logopediepraktijk Salland

Iris Nieuwenhuis

Iris Nieuwenhuis

Nijboershof 16 0619625379

Vrieswijk 6A Raalte iris@huidenoedeemtherapieraalte.nl

Huid- en oedeemtherapie Raalte

Liset Meijerink

Liset Meijerink

Vrieswijk 6a 0645042866

8103 PB Raalte lmeijerink@ergotherapie-salland.nl

Ergotherapeut bij Ergotherapie Salland

Lizethe Journée

Lizethe Journée

Jan van Arkelstraat 3a 0572-351040

8131 EN Raalte Info@fysiotherapiesalland.nl

Oedeem- en oncologiefysiotherapeut MSc. Fysiotherapie Salland

Mieke Langenbach

Mieke Langenbach

Overkampsweg 25 0644992243

8102 PH Raalte mieke@afdelingbloei.nl

Psychosociaal therapeut bij Afdeling Bloei

Onze partners in Raalte

Hieronder staande beschikbare partners in Raalte. Neem contact met hen op voor meer informatie. 

Hoe weet ik welke hulp ik nodig heb?

Ondersteuningsconsulenten van Care for Cancer zijn ervaren oncologieverpleegkundigen en sluiten aan op de zorg van het ziekenhuis. Zij bezoeken u thuis of via het spreekuur bij IntermeZZo, beantwoorden vragen over de gevolgen van uw diagnose en behandeling en kunnen u indien nodig doorverwijzen naar medische zorg, maar ook naar bijvoorbeeld een patiëntenvereniging. Consulten worden voor alle patiënten met of na kanker vergoed uit de basisverzekering, voor maximaal 10 uur. 

Neem vrijblijvend contact op
Ik wil begeleiding bij het terugkeren naar mijn werk.

Stap Nu kan u helpen met uw re-integratietraject. Vanaf de eerste diagnose staan ze u bij met advies, coaching en counseling. Met inlevingsvermogen, ervaringsdeskundigheid, creativiteit, lef en vooral veel kennis van zaken helpt Stap Nu mensen weer denken in mogelijkheden.

In de regio Zwolle kunt u contact opnemen met Connie Riphagen of Jose Provoost. 

Contact opnemen
Loop eens binnen bij nazorgcentrum IntermeZZo.

IntermeZZo is het centrum voor leven met en na kanker, bedoeld voor mensen met kanker en hun naasten in de regio Zwolle. IntermeZZo ondersteunt hen de regie op het leven met en na kanker te hervinden. Activiteiten zijn gericht op: omgaan met kanker, ontspannen & welbevinden, ontmoeten & relaties en terugkeer in de samenleving. Loop gerust eens binnen voor kennismaking of een kopje koffie. Het team heeft alle tijd en aandacht voor je. Ook kun je een afspraak maken bij Isala voor een gesprek met een ondersteuningsconsulent bij IntermeZZo. Klik hier om een afspraak te maken.

Lees meer over IntermeZZo
Ik zoek de Verwijsgids Kanker van IKNL.

Zoekt u een specifieke zorgverlener? Of wilt u zoeken op het type klacht dat u heeft? Of is in uw gemeente (via deze website) nog geen hulp vindbaar? Kijk dan eens op de Verwijsgids Kanker van IKNL.

Bekijk de verwijsgidskanker
Liever online hulp?

Stichting OOK (Optimale Ondersteuning bij Kanker) biedt ondersteuning op 10 verschillende (ook niet-medische) levensdomeinen. Ook kunt u zich aanmelden voor veilig en online advies op maat via 'mijn OOK'.

Lees meer over stichting OOK
Medisch Specialistische Revalidatie bij oncologie

Kanker is een ingrijpende ziekte die grote gevolgen kan hebben voor het dagelijks leven.Tijdens en na de behandeling van kanker kunt u lichamelijke, mentale of sociale problemen hebben. Bij Vogellanden in Zwolle kunt u revalideren na of met kanker (oncologische revalidatie). Een behandelteam staat voor u klaar. U krijgt advies en begeleiding bij het omgaan met de ziekte en het vinden van een nieuwe balans. Aan bod komen thema's als emoties en gedrag, eten en drinken, opleiding en werk, bewegen en sporten, vrije tijd. U volgt behandeling alleen of in een groep. Huisartsen, bedrijfsartsen, medisch specialisten kunnen u verwijzen via ZorgDomein of HIX.

Lees meer over Vogellanden
Meld je aan als zorgverlener!

Ben je zorgverlener in Raalte? Vul dat het contactformulier in en vermeld hierin dat je je wilt aanmelden als zorgverlener op deze site. 

Aanmelden

Missie en visie: Regionale samenwerking op het gebied van kanker

Hulp in de eerstelijn is zichtbaar en vindbaar via lokale oncologienetwerken

Zorgverleners in regio Zwolle hebben als doel waarde toe te voegen aan de (na)zorg voor patiënten met en na kanker. We geloven en weten dat een goede samenwerking tussen professionals het behandelresultaat verbetert. Daarom worden in deze regio lokale, multidisciplinaire oncologienetwerken in de eerstelijn gevormd, zichtbaar en vindbaar gemaakt. De lokale oncologienetwerken bestaan uit verschillende zorgprofessionals en hebben als doel om de (na)zorg voor patiënten met en na kanker vanuit de thuissituatie te verbeteren. Het huidige platform biedt een overzicht van het zorgaanbod in de eerstelijn.

Samenwerking met regionale organisaties
Ons doel reikt verder dan het inrichten van de lokale eerstelijnsnetwerken. We willen de gehele ‘route van de patiënt’ verbeteren, van ziekenhuis en oncologische revalidatie tot eerstelijnszorg, online hulp en ondersteunende nazorg. Het uitgangspunt hierbij is dat patiënten de juiste zorg op de juiste plek ontvangen, in de verschillende fasen tijdens en na ziekte. Het is daarom belangrijk om samen te werken met regionale organisaties zoals Isala, Vogellanden, gespecialiseerde GGZ, IntermeZZo, huisartsen en bedrijfsartsen, zodat we gezamenlijk de zorg voor patiënten met en na kanker kunnen verbeteren. 

Samenwerking met IKNL en de Verwijsgids Kanker

Voor het zichtbaar en vindbaar maken van zorgprofessionals in de eerstelijn werkt Proscoop samen met IKNL. Criteria zijn opgesteld waaraan lokale oncologienetwerken moeten voldoen om opgenomen te kunnen worden in de Verwijsgids Kanker van IKNL. Dezelfde criteria gelden voor opname op de huidige website. De lokale netwerken zoals vermeld op deze pagina zijn dus ook opgenomen in de verwijsgidskanker van IKNL, zodat ook de landelijke sociale kaart gevuld kan worden.

Criteria waaraan oncologienetwerken op deze website voldoen:

  • Het netwerk is multidisciplinair: minimaal 5 verschillende beroepsgroepen en minimale aanwezigheid van: fysiotherapeut, psychosociale zorgverlener (psycholoog, maatschappelijk werker, psychosociaal therapeut of POH-GGZ) en diëtist
  • Kwaliteitscriteria individuele leden van het netwerk: streef ernaar dat minimaal 50% van de leden (van beroepsgroepen die vertegenwoordigd zijn in de Verwijsgids Kanker) is opgenomen in de Verwijsgids Kanker en maak op de website van het netwerk zichtbaar welke leden staan ingeschreven in de Verwijsgids Kanker
  • Het netwerk heeft afspraken gemaakt over minimale deelname van een lid aan het netwerk
  • Het netwerk heeft een gezamenlijke visie en doelstelling op papier
  • Het netwerk heeft geen winstoogmerk
  • Het netwerk is lokaal/wijkgericht (niet provinciaal of landelijk)
  • Het netwerk heeft een (geactualiseerde) website
  • Het netwerk heeft structurele contacten met het één of meerdere ziekenhuizen
  • Het netwerk heeft structurele contacten met huisarts(en)
  • Het netwerk heeft een aanspreekpunt voor patiënten en zorgverleners

Rol van Proscoop

Hulp in de eerstelijn is zichtbaar en vindbaar via lokale oncologienetwerken

Proscoop faciliteert en stimuleert het opzetten van de lokale oncologienetwerken in de rol van projectleider. Ook wordt samenwerking met regionale organisaties zoals Isala en Vogellanden gezocht voor een regionale strategische agenda op het gebied van oncologiezorg. Deze samenwerking heeft als doel dat patiënten met en na kanker de juiste zorg op de juiste plek ontvangen, in de verschillende fasen tijdens en na ziekte, van hoog specialistisch tot ondersteunend.

Proscoop
De gezondheidszorg staat onder druk door de toenemende complexiteit van de zorgvraag, de stijgende zorgkosten en de toenemende personele krapte. Proscoop is een regionale adviesorganisatie in Noordoost-Nederland die organisaties in zorg en welzijn adviseert en ondersteunt zodat zij met elkaar de zorg toekomstbestendig kunnen organiseren in hun regio. Onze adviseurs denken graag met u mee over het organiseren van  waardegedreven zorg en het bereiken van Triple Aim doelstellingen voor uw populatie of regio.