Multidisciplinair Oncologienetwerk Meppel (MOM)

‘Met eigen regie, de juiste zorg’

Het multidisciplinair oncologisch netwerk in Meppel (MOM) levert optimale en toegankelijke zorg voor patiënten en hun naasten (cliënten), doordat zorgverleners (zichtbaar) multidisciplinair met elkaar samenwerken en de cliënt centraal zetten.

Bekijk het (na)zorgaanbod
Multidisciplinair Oncologienetwerk Meppel (MOM)

Visie

Cliënten worden in hun eigen kracht gezet, door zorg te leveren met de cliënt centraal. Optimale en toegankelijke zorg wordt geleverd doordat zorgverleners korte lijnen met elkaar hebben, regelmatig kennis en kunde met elkaar delen en laagdrempelig naar elkaar doorverwijzen. Zij kennen elkaar goed door hun multidisciplinaire samenwerking en zijn zichtbaar voor zorg- en hulpverleners in en om Meppel.

Kwaliteit

Alle hulpverleners binnen ons netwerk werken in de regio Meppel en hebben kennis en vaardigheden in het begeleiden en behandelen van patiënten met een oncologische achtergrond. Zij volgen aanvullende scholing en voldoen aan de eisen van hun beroepsvereniging. Voor aanvullende vragen kunt u contact met ons opnemen.

Verwijzing & vergoeding

Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor actuele vergoeding van de zorg aangeboden door de verschillende zorgverleners aangesloten bij ons netwerk. Raadpleeg de website van de overheid om te zien welke zorg in de basisverzekering vergoed wordt.

Onze zorgverleners in regio Meppel

Ciska Bentem

Ciska Bentem

De Kampen 2 0522-261688

7943 HE Meppel meppel@fytac.nl

Bekkenfysiotherapeut, oedeemtherapeut en Consulent Seksuele Gezondheid (Fytac Meppel, op 3 locaties in Meppel: De Kampen 2, Rembrandtlaan 68 en Woldkade 7B)

Cobi Oostveen

Cobi Oostveen

0683251500

c.oostveen@corw.nl

Bedrijfsartsconsulent Oncologie (Als BACO zijn we onderdeel van de NVKA en op de website staat informatie over de BACO: www.NVKA.nl)

Hermien Dijkerman

Hermien Dijkerman

Locatie Fytac Meppel; De Kampen 2 085-6200489

7943 HE Meppel info@dietistvanasselt.nl

Diëtist (Diëtistenpraktijk van Asselt, werkzaam bij: Fytac, huisartsenpraktijk dr. van Pelt, huisartsenpraktijk in Ruinerwold en Nijeveen)

Inge Scholman

Inge Scholman

Schoolstraat 4 0522-237530

7941 CA Meppel ingescholman@primalife.nl

Oncologie- en oedeemfysiotherapeut (Prima Life)

Jelmer Meijerink

Jelmer Meijerink

De Kampen 2 0522-261688

7943 HE Meppel jelmer@fytac.nl

Oncologiefysiotherapeut (Fytac Meppel, op 3 locaties in Meppel: De Kampen 2, Rembrandtlaan 68 en Woldkade 7B)

Jenny Wanders

Jenny Wanders

Industrieweg 1B 0522-255555

7944 HT Meppel info@fysiodecommissaris.nl

Orofaciaal Fysiotherapeut / Master Manueel therapeut (Fysio De Commissaris)

Rian van den Hende

Rian van den Hende

Alteveer 49A 0655958110

7927 PB Alteveer info@stap.nu

Reïntegratiecoach Kanker en Werk (Stap Nu (regio Noordoost-Nederland))

Onze partners in Meppel

Hieronder staande beschikbare partners in Meppel. Neem contact met hen op voor meer informatie. 

Hoe weet ik welke hulp ik nodig heb?

Ondersteuningsconsulenten van Care for Cancer zijn ervaren oncologieverpleegkundigen en sluiten aan op de zorg van het ziekenhuis. Zij bezoeken u thuis of via het spreekuur bij IntermeZZo, beantwoorden vragen over de gevolgen van uw diagnose en behandeling en kunnen u indien nodig doorverwijzen naar medische zorg, maar ook naar bijvoorbeeld een patiëntenvereniging. Consulten worden voor alle patiënten met of na kanker vergoed uit de basisverzekering, voor maximaal 10 uur. 

Neem vrijblijvend contact op
Ik wil begeleiding bij het terugkeren naar mijn werk.

Stap Nu kan u helpen met uw re-integratietraject. Vanaf de eerste diagnose staan ze u bij met advies, coaching en counseling. Met inlevingsvermogen, ervaringsdeskundigheid, creativiteit, lef en vooral veel kennis van zaken helpt Stap Nu mensen weer denken in mogelijkheden.

In de regio Zwolle kunt u contact opnemen met Connie Riphagen of Jose Provoost. 

Contact opnemen
Loop eens binnen bij nazorgcentrum IntermeZZo.

IntermeZZo is het centrum voor leven met en na kanker, bedoeld voor mensen met kanker en hun naasten in de regio Zwolle. IntermeZZo ondersteunt hen de regie op het leven met en na kanker te hervinden. Activiteiten zijn gericht op: omgaan met kanker, ontspannen & welbevinden, ontmoeten & relaties en terugkeer in de samenleving. Loop gerust eens binnen voor kennismaking of een kopje koffie. Het team heeft alle tijd en aandacht voor je. Ook kun je een afspraak maken bij Isala voor een gesprek met een ondersteuningsconsulent bij IntermeZZo. Klik hier om een afspraak te maken.

Lees meer over IntermeZZo
Ik zoek de Verwijsgids Kanker van IKNL.

Zoekt u een specifieke zorgverlener? Of wilt u zoeken op het type klacht dat u heeft? Of is in uw gemeente (via deze website) nog geen hulp vindbaar? Kijk dan eens op de Verwijsgids Kanker van IKNL.

Bekijk de verwijsgidskanker
Liever online hulp?

Stichting OOK (Optimale Ondersteuning bij Kanker) biedt ondersteuning op 10 verschillende (ook niet-medische) levensdomeinen. Ook kunt u zich aanmelden voor veilig en online advies op maat via 'mijn OOK'.

Lees meer over stichting OOK
Medisch Specialistische Revalidatie bij oncologie

Kanker is een ingrijpende ziekte die grote gevolgen kan hebben voor het dagelijks leven.Tijdens en na de behandeling van kanker kunt u lichamelijke, mentale of sociale problemen hebben. Bij Vogellanden in Zwolle kunt u revalideren na of met kanker (oncologische revalidatie). Een behandelteam staat voor u klaar. U krijgt advies en begeleiding bij het omgaan met de ziekte en het vinden van een nieuwe balans. Aan bod komen thema's als emoties en gedrag, eten en drinken, opleiding en werk, bewegen en sporten, vrije tijd. U volgt behandeling alleen of in een groep. Huisartsen, bedrijfsartsen, medisch specialisten kunnen u verwijzen via ZorgDomein of HIX.

Lees meer over Vogellanden
Meld je aan als zorgverlener!

Ben je zorgverlener in Meppel? Vul dat het contactformulier in en vermeld hierin dat je je wilt aanmelden als zorgverlener op deze site. 

Aanmelden

Missie en visie: Regionale samenwerking op het gebied van kanker

Hulp in de eerstelijn is zichtbaar en vindbaar via lokale oncologienetwerken

Zorgverleners in regio Zwolle hebben als doel waarde toe te voegen aan de (na)zorg voor patiënten met en na kanker. We geloven en weten dat een goede samenwerking tussen professionals het behandelresultaat verbetert. Daarom worden in deze regio lokale, multidisciplinaire oncologienetwerken in de eerstelijn gevormd, zichtbaar en vindbaar gemaakt. De lokale oncologienetwerken bestaan uit verschillende zorgprofessionals en hebben als doel om de (na)zorg voor patiënten met en na kanker vanuit de thuissituatie te verbeteren. Het huidige platform biedt een overzicht van het zorgaanbod in de eerstelijn.

Samenwerking met regionale organisaties
Ons doel reikt verder dan het inrichten van de lokale eerstelijnsnetwerken. We willen de gehele ‘route van de patiënt’ verbeteren, van ziekenhuis en oncologische revalidatie tot eerstelijnszorg, online hulp en ondersteunende nazorg. Het uitgangspunt hierbij is dat patiënten de juiste zorg op de juiste plek ontvangen, in de verschillende fasen tijdens en na ziekte. Het is daarom belangrijk om samen te werken met regionale organisaties zoals Isala, Vogellanden, gespecialiseerde GGZ, IntermeZZo, huisartsen en bedrijfsartsen, zodat we gezamenlijk de zorg voor patiënten met en na kanker kunnen verbeteren. 

Samenwerking met IKNL en de Verwijsgids Kanker

Voor het zichtbaar en vindbaar maken van zorgprofessionals in de eerstelijn werkt Proscoop samen met IKNL. Criteria zijn opgesteld waaraan lokale oncologienetwerken moeten voldoen om opgenomen te kunnen worden in de Verwijsgids Kanker van IKNL. Dezelfde criteria gelden voor opname op de huidige website. De lokale netwerken zoals vermeld op deze pagina zijn dus ook opgenomen in de verwijsgidskanker van IKNL, zodat ook de landelijke sociale kaart gevuld kan worden.

Criteria waaraan oncologienetwerken op deze website voldoen:

  • Het netwerk is multidisciplinair: minimaal 5 verschillende beroepsgroepen en minimale aanwezigheid van: fysiotherapeut, psychosociale zorgverlener (psycholoog, maatschappelijk werker, psychosociaal therapeut of POH-GGZ) en diëtist
  • Kwaliteitscriteria individuele leden van het netwerk: streef ernaar dat minimaal 50% van de leden (van beroepsgroepen die vertegenwoordigd zijn in de Verwijsgids Kanker) is opgenomen in de Verwijsgids Kanker en maak op de website van het netwerk zichtbaar welke leden staan ingeschreven in de Verwijsgids Kanker
  • Het netwerk heeft afspraken gemaakt over minimale deelname van een lid aan het netwerk
  • Het netwerk heeft een gezamenlijke visie en doelstelling op papier
  • Het netwerk heeft geen winstoogmerk
  • Het netwerk is lokaal/wijkgericht (niet provinciaal of landelijk)
  • Het netwerk heeft een (geactualiseerde) website
  • Het netwerk heeft structurele contacten met het één of meerdere ziekenhuizen
  • Het netwerk heeft structurele contacten met huisarts(en)
  • Het netwerk heeft een aanspreekpunt voor patiënten en zorgverleners