Multidisciplinair Oncologienetwerk Meppel (MOM)

‘Met eigen regie, juiste zorg’

MOM staat voor optimale oncologische zorg en werkt aan verbetering hiervan. De patiënt houdt hierbij zelf de regie en wordt, op verzoek, hierin ondersteund. Dus er wordt ‘afgeschaald’ wanneer dit kan en opgeschaald wanneer nodig.

Bekijk het (na)zorgaanbod
Multidisciplinair Oncologienetwerk Meppel (MOM)

Visie

Het MOM staat voor het verbeteren van het totale zorgtraject van de oncologie patiënt in Meppel en omgeving. Dit willen we bereiken door een optimale samenwerking tussen zorgverleners uit verschillende domeinen, zodat de patiënt de juiste zorg op de juiste plaats en het op goede moment kan ontvangen.

Missie

 • Specifieke scholing op het gebied van oncologie hebben gevolgd (aantoonbaar)
 • Heeft ervaring met en ziet geregeld oncologie patiënten (bij voorkeur wekelijks, maar in ieder geval iedere maand)
 • Bereid zijn kennis te delen met het netwerk
 • Jaarlijks 75% aanwezig bij bijeenkomsten
 • Zorgen voor inbreng in tijdens de bijeenkomsten

Verwijzing & vergoeding

Voor evt. vergoedingen bij de verschillende zorgverleners raden wij altijd aan om contact op te nemen met uw zorgverzekering. Uw zorgverlener kan wel aangeven (indien van toepassing) bij welke vereniging men is aangesloten. Maar uiteraard is de vergoeding altijd afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering en van de hoeveelheid zorg die u het lopende jaar al vergoed hebt gekregen.

Onze zorgverleners in regio Meppel

Cobi Oostveen

0683251500

c.oostveen@corw.nl

Bedrijfsartsconsulent Oncologie Zelfstandig ondernemer; Als BACO zijn we onderdeel van de NVKA en op de website staat informatie over de BACO: www.NVKA.nl

Annette Emmink

Molenstraat 32a 0653760693

7941 AW Meppel info@justbalance.nl

Orthomoleculair therapeut en Yogadocent

Charlotte Klijnstra

Schoolstraat 4 0522-237530

7941 CA Meppel charlotteklijnstra@primalife.nl

Oncologiefysiotherapeut Prima Life

Berdien van den Akker

Schoolstraat 4 0522-237530

7941 CA Meppel charlotteklijnstra@primalife.nl

Oncologie- en Oedeemfysiotherapeut Prima Life

Jenny Wanders

Commissaris de Vos van Steenwijklaan 2 0522-255555

7942 XK Meppel info@fysiodecommissaris.nl

Orofaciaal Fysiotherapeut / Master Manueel therapeut Fysio De Commissaris

José Provoost

Brede Haven 6 0640952344

5211 TL 's-Hertogenbosch info@stap.nu

Reïntegratiecoach Kanker en Werk Stap Nu (regio Noordoost-Nederland)

Onze partners in Meppel

Hieronder staande beschikbare partners in Meppel. Neem contact met hen op voor meer informatie. 

Hoe weet ik welke hulp ik nodig heb?

Ondersteuningsconsulenten van Care for Cancer zijn ervaren oncologieverpleegkundigen en sluiten aan op de zorg van het ziekenhuis. Zij bezoeken u thuis of via het spreekuur bij IntermeZZo, beantwoorden vragen over de gevolgen van uw diagnose en behandeling en kunnen u indien nodig doorverwijzen naar medische zorg, maar ook naar bijvoorbeeld een patiëntenvereniging. Consulten worden voor alle patiënten met of na kanker vergoed uit de basisverzekering, voor maximaal 10 uur. 

Neem vrijblijvend contact op
Ik wil begeleiding bij het terugkeren naar mijn werk.

Stap Nu kan u helpen met uw re-integratietraject. Vanaf de eerste diagnose staan ze u bij met advies, coaching en counseling. Met inlevingsvermogen, ervaringsdeskundigheid, creativiteit, lef en vooral veel kennis van zaken helpt Stap Nu mensen weer denken in mogelijkheden.

In de regio Zwolle kunt u contact opnemen met Connie Riphagen of Jose Provoost. 

Contact opnemen
Loop eens binnen bij nazorgcentrum IntermeZZo.

IntermeZZo is het nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten in regio Zwolle. Zij ondersteunen je de regie op het leven met kanker te hervinden. IntermeZZo biedt workshops, cursussen, ontspannende activiteiten en voorlichting & informatie. Kom ook gerust eens langs om kennis of om een kop koffie te drinken.

Lees meer over IntermeZZo
Ik zoek de verwijsgidskanker van IKNL.

Zoekt u een specifieke zorgverlener? Of wilt u zoeken op het type klacht dat u heeft? Of is in uw gemeente (via deze website) nog geen hulp vindbaar? Kijk dan eens op de verwijsgidskanker van IKNL.

Bekijk de verwijsgidskanker
Liever online hulp?

Stichting OOK (Optimale Ondersteuning bij Kanker) biedt ondersteuning op 10 verschillende (ook niet-medische) levensdomeinen. Ook kunt u zich aanmelden voor veilig en online advies op maat via 'mijn OOK'.

Lees meer over stichting OOK
Meld je aan als zorgverlener!

Ben je zorgverlener in Kampen? Vul dat het contactformulier in en vermeld hierin dat je je wilt aanmelden als zorgverlener op deze site. 

Aanmelden

Missie en visie: Regionale samenwerking op het gebied van kanker

Hulp in de eerstelijn is zichtbaar en vindbaar via lokale oncologienetwerken

Zorgverleners in regio Zwolle hebben als doel waarde toe te voegen aan de (na)zorg voor patiënten met en na kanker. We geloven en weten dat een goede samenwerking tussen professionals het behandelresultaat verbetert. Daarom worden in deze regio lokale, multidisciplinaire oncologienetwerken in de eerstelijn gevormd, zichtbaar en vindbaar gemaakt. De lokale oncologienetwerken bestaan uit verschillende zorgprofessionals en hebben als doel om de (na)zorg voor patiënten met na kanker vanuit de thuissituatie te verbeteren. Het huidige platform biedt een overzicht van het zorgaanbod in de eerstelijn.

Samenwerking met regionale organisaties
Ons doel reikt verder dan het inrichten van de lokale eerstelijnsnetwerken. We willen de gehele ‘route van de patiënt’ verbeteren, van ziekenhuis en oncologische revalidatie tot eerstelijnszorg, online hulp en ondersteunende nazorg. Het uitgangspunt hierbij is dat patiënten de juiste zorg op de juiste plek ontvangen, in de verschillende fasen tijdens en na ziekte. Het is daarom belangrijk om samen te werken met regionale organisaties zoals Isala, Vogellanden, gespecialiseerde GGZ, IntermeZZo, huisartsen en bedrijfsartsen, zodat we gezamenlijk de zorg voor patiënten met en na kanker kunnen verbeteren. 

Samenwerking met IKNL en de verwijsgidskanker

Voor het zichtbaar en vindbaar maken van zorgprofessionals in de eerstelijn werkt Proscoop samen met IKNL. Criteria zijn opgesteld waaraan de lokale oncologienetwerken moeten voldoen om opgenomen te kunnen worden in de verwijsgidskanker van IKNL. Dezelfde criteria gelden voor opname op de huidige website en kenmerken zich als volgt:

 • Het is een multidisciplinair netwerk met minimaal 5 verschillende beroepsgroepen en minimale aanwezigheid van fysiotherapeut, psychosociale begeleider en diëtist
 • Er zijn kwaliteitscriteria voor deelname van individuele leden
 • Visie/spelregels vastgelegd
 • Het netwerk heeft geen winstoogmerk
 • Het netwerk is lokaal/wijkgericht (dus niet provinciaal of landelijk)
 • Het netwerk heeft een geactualiseerde website
 • Er is een aanspreekpunt voor patiënten (contactpersoon met email/telefoonnummer)
 • Er is een contact met het ziekenhuis
 • Het is in intentie een open netwerk

De lokale netwerken zoals vermeld op deze pagina zijn dus ook opgenomen in de verwijsgidskanker van IKNL, zodat ook de landelijke sociale kaart gevuld kan worden