Zorgverleners in Regio Kampen

Filter hieronder op de discipline waar je naar zoekt, scroll naar beneden en vind de passende zorgverlener bij jou in de buurt!

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij/zij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Soms krijg je alleen advies, soms ook een behandeling. Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreekt hij met jou het behandelplan.

Marianne Slagter

Laanzicht 5 038-3311350

8281 JZ IJsselmuiden m.slagter@goedzorgfysiotherapie.nl

Oncologie fysiotherapeut MSc. Psychosomatisch fysiotherapeut. Goedzorg fysiotherapie IJsselmuiden, Kampen www.goedzorgfysiotherapie.nl

Arna Kersten

Venestraat 10-12 038-3311212

8261 KE Kampen info@fysiovenestraat.nl

Oedeemtherapeut Venestraat Fysiotherapie www.fysiovenestraat.nl

Nienke van Ek

Laanzicht 5 038-3311350

8281 JZ IJsselmuiden n.vanek@goedzorgfysiotherapie.nl

Fysiotherapeut en Oedeemtherapeut Goedzorg fysiotherapie IJsselmuiden & Genemuiden www.goedzorgfysiotherapie.nl

Geertje van Veelen

Oostzeestraat 30 038 - 3324407

8262 ES Kampen info@fysiokampen.nl

Fysiotherapeut (aspirant lid) www.fysiokampen.nl

Voeding & Diëtiek

De diëtist richt zich op het verbeteren van de voeding tijdens of na kanker. De diëtist kan helpen in het screenen en adviseren om een voeding te laten gebruiken die zo dicht mogelijk aansluit bij de behoefte aan energie en eiwitten, maar ook bij de wensen van de patiënt. Om in goede conditie te blijven of te komen is het bijna altijd nodig om extra energie en eiwitten te gebruiken om zo min mogelijk spiermassaverlies tijdens de ziekte te voorkomen. Ook kan het zijn dat er gedurende de ziekte smaakveranderingen plaatsvinden of dat er andere voedingsgerelateerde klachten zijn. Zij kan erop inspringen zodat de inname zo optimaal mogelijk is.

Ilze Duijn

Laanzicht 3 06-19995138

8281 JZ IJsselmuiden ilzeduijn@voedingenleefstijl.com

Diëtist Praktijk voor Voeding en Leefstijl

Psychologische hulp

De psycholoog/verpleegkundige GGZ richt zich op de geestelijke kant van het hebben van kanker. Niet alleen fysiek, maar zeker ook mentaal krijgt men met de diagnose kanker heel wat te verduren. Soms leidt dit tot een angststoornis of depressie, waarvoor GGZ behandeling noodzakelijk is. Afhankelijk van de psychische klacht waar de cliënt mee kampt biedt de psycholoog/GGZ verpleegkundige een behandeling door het inzetten van passende zorg. Dit kan bijvoorbeeld een deelname zijn aan de groep Voluit Leven, waarin acceptatie, eigen doelen en waarden nastreven centraal staan. De psycholoog/verpleegkundige GGZ hanteert geen standaard behandeltraject maar stemt altijd af met de cliënt wat voor hem/haar wenselijk is.

Wieteke Fiselier

Bregittenstraat 40 038-3869985

8261 KH Kampen w.fiselier@dimence.nl

Poh-GGZ Huisartsenpraktijk Ebbingepoort Kampen

Maatwerk

Livit en ProReva: Amputatie na kanker. Helaas worden sommige patiënten hiermee geconfronteerd. Ook krijgen sommigen te maken met (lymf)oedeem na een amputatie. Maar ook spier-, rug- of voetklachten komen voor. Onze ervaren vakmensen kunnen vaak een goede oplossing bieden bij uw hulpvraag: een prothese, een orthese, braces, borstprothese of een ander (orthopedisch) hulpmiddel, zoals steunkousen, armkousen of steunzolen. Op de websites van Livit (www.livit.nl) en ProReva (www.proreva.nl) vindt u meer informatie over vergoedingen, werkwijze en advies. Haarwerken: Chemotherapie of bestraling van het hoofd kan haarverlies veroorzaken. Na de behandeling kan het haarverlies snel gaan. Het is daarom belangrijk dat u zich tijdig laat informeren over de mogelijkheden van het dragen van een mooie pruik of een leuke muts. Capelle Haarwerken is een landelijk erkend specialist en leverancier van haarwerken met jarenlange ervaring. Samen met u gaan wij op zoek naar het geschikte haarwerk.

Helma Smeding

Floresstraat 5 088- 245 2000

8022 AD Zwolle klantenservice@livit.nl

TEK-consulent bij Livit Orthopedie www.livit.nl

Elske Dingerink

Hyacinthstraat 57 038-4672720

8013 XX Zwolle info.zwolle@Proreva.nl

Mammacare Adviseur en Compressiespecialist Proreva www.proreva.nl

Petra en Hellen van Capelle

Nachtegaalstraat 67 038-4218299

8011 BV Zwolle info@capelle-haarwerken.nl

Leverancier van haarwerken voor dames, heren en kinderen https://capelle-haarwerken.nl

Pedicure

Oncologisch Voetzorgverlener. Extra voetzorg voor mensen met kanker of die kanker hebben gehad. Tijdens de behandeling tegen kanker kunnen allerlei problemen ontstaan en die hebben extra aandacht nodig.

Corine de Ruiter

Andoorn 99 038 – 331 9991

8265 KK Kampen info@pedicurecorinederuiter.nl

Oncologisch Voetzorgverlener, medisch pedicure https://pedicurecorinederuiter.nl

Inloophuis Kampen

Stichting LeMKa, Leven Met Kanker Het inloophuis wil in eerste instantie een plek zijn waar alles dat ervaren wordt in dit proces bespreekbaar maakt. Het inloophuis wordt gedragen door vrijwilligers, die allen ervaringsdeskundigen zijn. Mensen die weten wat er op u afkomt en hebben ervaren wat dat met u doet. Wij willen u echter ook ontspanning bieden d.m.v. inloopochtenden, workshops en activiteiten.

Stichting LeMKa

Noordweg 129

8262 BR Kampen

Inloophuis regio Kampen www.lemka.nl

Huidverzorging

De oncologisch huidexpert heeft een speciale opleiding gevolgd voor huidbehandelingen tijdens een oncologisch traject. Zij kan u ondersteunen door middel van advies bij het verzorgen van de huid voorafgaand, tijdens en na afloop van de oncologische behandeling. Vaak voorkomende klachten zijn een droge, rode, schilferige huid en hand- en nagelproblemen. Tijdens de oncologische behandelingen is het welbevinden heel belangrijk en kan de huidexpert u ontspanning voor huid en geest bieden met als doel verbetering van kwaliteit van leven.

Patricia Werkman

Populierenstraat 23 06 4137 9263

8266 BJ Kampen patrice.kampen@gmail.com

Huidverzorging bij kanker www.patricekampen.nl