Zorgverleners in Regio Kampen

Filter hieronder op de discipline waar je naar zoekt, scroll naar beneden en vind de passende zorgverlener bij jou in de buurt!

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij/zij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Soms krijg je alleen advies, soms ook een behandeling. Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreekt hij met jou het behandelplan.

Marianne Slagter

Marianne Slagter

Laanzicht 5 038-3311350

8281 JZ IJsselmuiden m.slagter@goedzorgfysiotherapie.nl

Oncologiefysiotherapeut MSc. Psychosomatisch fysiotherapeut. IJsselmuiden, Kampen www.goedzorgfysiotherapie.nl

Nienke van Ek

Nienke van Ek

Laanzicht 5 038-3311350

8281 JZ IJsselmuiden n.vanek@goedzorgfysiotherapie.nl

Fysiotherapeut en oedeemtherapeut IJsselmuiden & Genemuiden www.goedzorgfysiotherapie.nl

Geestelijk verzorger

De diagnose kanker kan alles wat voorheen vanzelfsprekend was aan het wankelen brengen. De onzekerheid die dit met zich meebrengt kan allerlei vragen oproepen als “Hoe moet ik hiermee verder”, “Waar put ik kracht uit”, “Wat betekent mijn leven”. Over dit soort levensvragen, die we ook wel ‘trage vragen’ noemen omdat er geen pasklaar antwoord voor is, kun je terecht bij een geestelijk verzorger. Je vindt een luisterend oor en samen ga je op zoek naar wat kracht en inspiratie geeft. Een geestelijk verzorger is gespecialiseerd in vragen over zingeving. Geestelijke verzorgers zijn aangesloten bij het Centrum voor Levensvragen (https://gvthuisoverijssel.nl). In ieder geval vijf gesprekken zijn kosteloos en een verwijzing is niet nodig.

Carolien Riemersma

Carolien Riemersma

Begoniastraat 22 0630626634

8012 DB Zwolle c.riemersma@live.nl

Geestelijk verzorger

Huidverzorging

De oncologisch huidexpert heeft een speciale opleiding gevolgd voor huidbehandelingen tijdens een oncologisch traject. Zij kan u ondersteunen door middel van advies bij het verzorgen van de huid voorafgaand, tijdens en na afloop van de oncologische behandeling. Vaak voorkomende klachten zijn een droge, rode, schilferige huid en hand- en nagelproblemen. Tijdens de oncologische behandelingen is het welbevinden heel belangrijk en kan de huidexpert u ontspanning voor huid en geest bieden met als doel verbetering van kwaliteit van leven.

Patricia Werkman

Patricia Werkman

Populierenstraat 23 06 4137 9263

8266 BJ Kampen patrice.kampen@gmail.com

Huidverzorging bij kanker www.patricekampen.nl

Inloophuis Kampen

Stichting LeMKa, Leven Met Kanker Het inloophuis wil in eerste instantie een plek zijn waar alles dat ervaren wordt in dit proces bespreekbaar maakt. Het inloophuis wordt gedragen door vrijwilligers, die allen ervaringsdeskundigen zijn. Mensen die weten wat er op u afkomt en hebben ervaren wat dat met u doet. Wij willen u echter ook ontspanning bieden d.m.v. inloopochtenden, workshops en activiteiten.

Stichting LeMKa

Stichting LeMKa

Noordweg 129

8262 BR Kampen

Inloophuis regio Kampen www.lemka.nl

Logopedie

Logopedisten zijn altijd bezig met communicatie. Zij houden ons bezig met alles wat te maken heeft met het begrijpen en produceren van gesproken en geschreven taal. Logopediepraktijk Kampen biedt therapie en advies aan mensen die problemen ondervinden bij het communiceren. De logopedist is gespecialiseerd in stem- hoofd- en halsproblemen en taalproblemen van oudere kinderen.

Karin Sigger

Karin Sigger

Oostzeestraat 34 038-3327842

8262 ES Kampen KarinSigger@gmail.com

www.logopedieKampen.nl

Maatwerk

Livit en ProReva: Amputatie na kanker. Helaas worden sommige patiënten hiermee geconfronteerd. Ook krijgen sommigen te maken met (lymf)oedeem na een amputatie. Maar ook spier-, rug- of voetklachten komen voor. Onze ervaren vakmensen kunnen vaak een goede oplossing bieden bij uw hulpvraag: een prothese, een orthese, braces, borstprothese of een ander (orthopedisch) hulpmiddel, zoals steunkousen, armkousen of steunzolen. Op de websites van Livit (www.livit.nl) en ProReva (www.proreva.nl) vindt u meer informatie over vergoedingen, werkwijze en advies. Haarwerken: Chemotherapie of bestraling van het hoofd kan haarverlies veroorzaken. Na de behandeling kan het haarverlies snel gaan. Het is daarom belangrijk dat u zich tijdig laat informeren over de mogelijkheden van het dragen van een mooie pruik of een leuke muts. Capelle Haarwerken is een landelijk erkend specialist en leverancier van haarwerken met jarenlange ervaring. Samen met u gaan wij op zoek naar het geschikte haarwerk.

Elske Dingerink

Elske Dingerink

Hyacinthstraat 57 038-4672720

8013 XX Zwolle info.zwolle@Proreva.nl

Mammacare Adviseur en Compressiespecialist (ProReva)

Helma Smeding

Helma Smeding

Floresstraat 5 088- 245 2000

8022 AD Zwolle klantenservice@livit.nl

TEK-consulent bij Livit Orthopedie www.livit.nl

Petra en Hellen van Capelle

Petra en Hellen van Capelle

Nachtegaalstraat 67 038-4218299

8011 BV Zwolle info@capelle-haarwerken.nl

Leverancier van haarwerken voor dames, heren en kinderen https://capelle-haarwerken.nl

Oedeemfysiotherapie

De Oedeemfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van lymfoedeem. Oedeem is een abnormale ophoping van vocht als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Bij oncologische patiënten kan dit een gevolg zijn van een operatie of wanneer de tumor een verstoring in dit evenwicht geeft. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het geven van littekenbehandeling, fibrose- en bindweefselbehandeling.

Arna Kersten

Arna Kersten

Venestraat 10-12 038-3311212

8261 KE Kampen info@fysiovenestraat.nl

Oedeemtherapeut www.fysiovenestraat.nl

Nienke van Ek

Nienke van Ek

Laanzicht 5 038-3311350

8281 JZ IJsselmuiden n.vanek@goedzorgfysiotherapie.nl

Fysiotherapeut en oedeemtherapeut IJsselmuiden & Genemuiden www.goedzorgfysiotherapie.nl

Oncologiefysiotherapie

De oncologiefysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die zich bezig houdt met de fysiotherapeutische behandelingen en het coachen van oncologische patiënten. Als specialist zijn wij optimaal op de hoogte van de mogelijkheden en de beperkingen of onmogelijkheden van de patiënt bij de soms complexe problematiek van deze patiëntengroep. Er wordt samen een behandelplan gemaakt dat gericht is op uw wensen voor de toekomst.

Marianne Slagter

Marianne Slagter

Laanzicht 5 038-3311350

8281 JZ IJsselmuiden m.slagter@goedzorgfysiotherapie.nl

Oncologiefysiotherapeut MSc. Psychosomatisch fysiotherapeut. IJsselmuiden, Kampen www.goedzorgfysiotherapie.nl

Pedicure

Oncologisch Voetzorgverlener. Extra voetzorg voor mensen met kanker of die kanker hebben gehad. Tijdens de behandeling tegen kanker kunnen allerlei problemen ontstaan en die hebben extra aandacht nodig.

Corine de Ruiter

Corine de Ruiter

Andoorn 99 038 – 331 9991

8265 KK Kampen info@pedicurecorinederuiter.nl

Oncologisch Voetzorgverlener, medisch pedicure https://pedicurecorinederuiter.nl

Psychologische hulp

De psycholoog/verpleegkundige GGZ richt zich op de geestelijke kant van het hebben van kanker. Niet alleen fysiek, maar zeker ook mentaal krijgt men met de diagnose kanker heel wat te verduren. Soms leidt dit tot een angststoornis of depressie, waarvoor GGZ behandeling noodzakelijk is. Afhankelijk van de psychische klacht waar de cliënt mee kampt biedt de psycholoog/GGZ verpleegkundige een behandeling door het inzetten van passende zorg. Dit kan bijvoorbeeld een deelname zijn aan de groep Voluit Leven, waarin acceptatie, eigen doelen en waarden nastreven centraal staan. De psycholoog/verpleegkundige GGZ hanteert geen standaard behandeltraject maar stemt altijd af met de cliënt wat voor hem/haar wenselijk is.

Wieteke Fiselier

Wieteke Fiselier

Bregittenstraat 40 038-3869985

8261 KH Kampen w.fiselier@dimence.nl

Poh-GGZ Huisartsenpraktijk Ebbingepoort Kampen

Voeding & Diëtiek

De diëtist richt zich op het verbeteren van de voeding tijdens of na kanker. De diëtist kan helpen in het screenen en adviseren om een voeding te laten gebruiken die zo dicht mogelijk aansluit bij de behoefte aan energie en eiwitten, maar ook bij de wensen van de patiënt. Om in goede conditie te blijven of te komen is het bijna altijd nodig om extra energie en eiwitten te gebruiken om zo min mogelijk spiermassaverlies tijdens de ziekte te voorkomen. Ook kan het zijn dat er gedurende de ziekte smaakveranderingen plaatsvinden of dat er andere voedingsgerelateerde klachten zijn. Zij kan erop inspringen zodat de inname zo optimaal mogelijk is.

Ilze Duijn

Ilze Duijn

Laanzicht 3 06-19995138

8281 JZ IJsselmuiden ilzeduijn@voedingenleefstijl.com

Diëtist (Praktijk voor Voeding en Leefstijl)