Oncologienetwerk Kampen

Kwalitatief goede zorg dichtbij huis

Oncologienetwerk Kampen e.o. is een netwerk van zorgverleners die mensen met kanker en hun naasten dichtbij huis ondersteunen. Denk hierbij aan huisartsen, fysiotherapeuten, huidtherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten, thuiszorgorganisaties, psychosociale hulpverlening en andere gespecialiseerde zorgverleners. Zij bieden vanuit verschillende invalshoeken ondersteunende begeleiding tijdens en na de behandeling van kanker.

Bekijk het (na)zorgaanbod
Oncologienetwerk Kampen

Visie

De zorgverleners in het netwerk kennen elkaar en zijn op de hoogte van elkaars werkwijze. Door de korte lijnen kunnen ze de behandelingen zo snel en goed mogelijk op elkaar afstemmen. Het netwerk maakt ook afspraken met ziekenhuizen of revalidatiecentra over de ondersteunende en aanvullende zorg. Doel hiervan is dat de zorg die u thuis krijgt in samenhang is met de zorg in het ziekenhuis of het revalidatiecentrum. Behandeling vindt plaats in de praktijk van de zorgverlener en indien nodig kan zorg aan huis verleend worden.

Missie & kwaliteit

Alle bij ons aangesloten hulpverleners hebben aanvullende scholing gevolgd op het gebied van oncologie en voldoen aan de eisen van hun beroepsvereniging. Voor aanvullende vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Verwijzing & vergoeding

Om gebruik te maken van de zorgverleners van het Oncologie Netwerk, kan een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig zijn. Dit is verschillend per zorgverlener.

Informeer vooraf bij uw zorgverzekeraar of u de kosten van behandeling vergoed krijgt.

Onze zorgverleners in regio Kampen

Arna Kersten

Arna Kersten

Venestraat 10-12 038-3311212

8261 KE Kampen info@fysiovenestraat.nl

Oedeemtherapeut www.fysiovenestraat.nl

Carolien Riemersma

Carolien Riemersma

Begoniastraat 22 0630626634

8012 DB Zwolle c.riemersma@live.nl

Geestelijk verzorger

Corine de Ruiter

Corine de Ruiter

Andoorn 99 038 – 331 9991

8265 KK Kampen info@pedicurecorinederuiter.nl

Oncologisch Voetzorgverlener, medisch pedicure https://pedicurecorinederuiter.nl

Elske Dingerink

Elske Dingerink

Hyacinthstraat 57 038-4672720

8013 XX Zwolle info.zwolle@Proreva.nl

Mammacare Adviseur en Compressiespecialist (ProReva)

Helma Smeding

Helma Smeding

Floresstraat 5 088- 245 2000

8022 AD Zwolle klantenservice@livit.nl

TEK-consulent bij Livit Orthopedie www.livit.nl

Ilze Duijn

Ilze Duijn

Laanzicht 3 06-19995138

8281 JZ IJsselmuiden ilzeduijn@voedingenleefstijl.com

Diëtist (Praktijk voor Voeding en Leefstijl)

Karin Sigger

Karin Sigger

Oostzeestraat 34 038-3327842

8262 ES Kampen KarinSigger@gmail.com

www.logopedieKampen.nl

Marianne Slagter

Marianne Slagter

Laanzicht 5 038-3311350

8281 JZ IJsselmuiden m.slagter@goedzorgfysiotherapie.nl

Oncologiefysiotherapeut MSc. Psychosomatisch fysiotherapeut. IJsselmuiden, Kampen www.goedzorgfysiotherapie.nl

Nienke van Ek

Nienke van Ek

Laanzicht 5 038-3311350

8281 JZ IJsselmuiden n.vanek@goedzorgfysiotherapie.nl

Fysiotherapeut en oedeemtherapeut IJsselmuiden & Genemuiden www.goedzorgfysiotherapie.nl

Patricia Werkman

Patricia Werkman

Populierenstraat 23 06 4137 9263

8266 BJ Kampen patrice.kampen@gmail.com

Huidverzorging bij kanker www.patricekampen.nl

Petra en Hellen van Capelle

Petra en Hellen van Capelle

Nachtegaalstraat 67 038-4218299

8011 BV Zwolle info@capelle-haarwerken.nl

Leverancier van haarwerken voor dames, heren en kinderen https://capelle-haarwerken.nl

Stichting LeMKa

Stichting LeMKa

Noordweg 129

8262 BR Kampen

Inloophuis regio Kampen www.lemka.nl

Wieteke Fiselier

Wieteke Fiselier

Bregittenstraat 40 038-3869985

8261 KH Kampen w.fiselier@dimence.nl

Poh-GGZ Huisartsenpraktijk Ebbingepoort Kampen

Onze partners in Kampen

Hieronder staande beschikbare partners in Kampen. Neem contact met hen op voor meer informatie. 

Hoe weet ik welke hulp ik nodig heb?

Ondersteuningsconsulenten van Care for Cancer zijn ervaren oncologieverpleegkundigen en sluiten aan op de zorg van het ziekenhuis. Zij bezoeken u thuis of via het spreekuur bij IntermeZZo, beantwoorden vragen over de gevolgen van uw diagnose en behandeling en kunnen u indien nodig doorverwijzen naar medische zorg, maar ook naar bijvoorbeeld een patiëntenvereniging. Consulten worden voor alle patiënten met of na kanker vergoed uit de basisverzekering, voor maximaal 10 uur.

Neem vrijblijvend contact op
Ik wil begeleiding bij het terugkeren naar mijn werk.

Stap Nu kan u helpen met uw re-integratietraject. Vanaf de eerste diagnose staan ze u bij met advies, coaching en counseling. Met inlevingsvermogen, ervaringsdeskundigheid, creativiteit, lef en vooral veel kennis van zaken helpt Stap Nu mensen weer denken in mogelijkheden.

In de regio Zwolle kunt u contact opnemen met Connie Riphagen of Jose Provoost. 

Contact opnemen
Loop eens binnen bij nazorgcentrum IntermeZZo.

IntermeZZo is het centrum voor leven met en na kanker, bedoeld voor mensen met kanker en hun naasten in de regio Zwolle. IntermeZZo ondersteunt hen de regie op het leven met en na kanker te hervinden. Activiteiten zijn gericht op: omgaan met kanker, ontspannen & welbevinden, ontmoeten & relaties en terugkeer in de samenleving. Loop gerust eens binnen voor kennismaking of een kopje koffie. Het team heeft alle tijd en aandacht voor je. Ook kun je een afspraak maken bij Isala voor een gesprek met een ondersteuningsconsulent bij IntermeZZo. Klik hier om een afspraak te maken.

Lees meer over IntermeZZo
Ik zoek de Verwijsgids Kanker van IKNL.

Zoekt u een specifieke zorgverlener? Of wilt u zoeken op het type klacht dat u heeft? Of is in uw gemeente (via deze website) nog geen hulp vindbaar? Kijk dan eens op de Verwijsgids Kanker van IKNL.

Bekijk de verwijsgidskanker
Liever online hulp?

Stichting OOK (Optimale Ondersteuning bij Kanker) biedt ondersteuning op 10 verschillende (ook niet-medische) levensdomeinen. Ook kunt u zich aanmelden voor veilig en online advies op maat via 'mijn OOK'.

Lees meer over stichting OOK
Medisch Specialistische Revalidatie bij oncologie

Kanker is een ingrijpende ziekte die grote gevolgen kan hebben voor het dagelijks leven.Tijdens en na de behandeling van kanker kunt u lichamelijke, mentale of sociale problemen hebben. Bij Vogellanden in Zwolle kunt u revalideren na of met kanker (oncologische revalidatie). Een behandelteam staat voor u klaar. U krijgt advies en begeleiding bij het omgaan met de ziekte en het vinden van een nieuwe balans. Aan bod komen thema's als emoties en gedrag, eten en drinken, opleiding en werk, bewegen en sporten, vrije tijd. U volgt behandeling alleen of in een groep. Huisartsen, bedrijfsartsen, medisch specialisten kunnen u verwijzen via ZorgDomein of HIX.

Lees meer over Vogellanden
Meld je aan als zorgverlener!

Ben je zorgverlener in Kampen? Vul dat het contactformulier in en vermeld hierin dat je je wilt aanmelden als zorgverlener op deze site. 

Aanmelden

Missie en visie: Regionale samenwerking op het gebied van kanker

Hulp in de eerstelijn is zichtbaar en vindbaar via lokale oncologienetwerken

Zorgverleners in regio Zwolle hebben als doel waarde toe te voegen aan de (na)zorg voor patiënten met en na kanker. We geloven en weten dat een goede samenwerking tussen professionals het behandelresultaat verbetert. Daarom worden in deze regio lokale, multidisciplinaire oncologienetwerken in de eerstelijn gevormd, zichtbaar en vindbaar gemaakt. De lokale oncologienetwerken bestaan uit verschillende zorgprofessionals en hebben als doel om de (na)zorg voor patiënten met en na kanker vanuit de thuissituatie te verbeteren. Het huidige platform biedt een overzicht van het zorgaanbod in de eerstelijn.

Samenwerking met regionale organisaties
Ons doel reikt verder dan het inrichten van de lokale eerstelijnsnetwerken. We willen de gehele ‘route van de patiënt’ verbeteren, van ziekenhuis en oncologische revalidatie tot eerstelijnszorg, online hulp en ondersteunende nazorg. Het uitgangspunt hierbij is dat patiënten de juiste zorg op de juiste plek ontvangen, in de verschillende fasen tijdens en na ziekte. Het is daarom belangrijk om samen te werken met regionale organisaties zoals Isala, Vogellanden, gespecialiseerde GGZ, IntermeZZo, huisartsen en bedrijfsartsen, zodat we gezamenlijk de zorg voor patiënten met en na kanker kunnen verbeteren. 

Samenwerking met IKNL en de Verwijsgids Kanker

Voor het zichtbaar en vindbaar maken van zorgprofessionals in de eerstelijn werkt Proscoop samen met IKNL. Criteria zijn opgesteld waaraan lokale oncologienetwerken moeten voldoen om opgenomen te kunnen worden in de Verwijsgids Kanker van IKNL. Dezelfde criteria gelden voor opname op de huidige website. De lokale netwerken zoals vermeld op deze pagina zijn dus ook opgenomen in de verwijsgidskanker van IKNL, zodat ook de landelijke sociale kaart gevuld kan worden.

Criteria waaraan oncologienetwerken op deze website voldoen:

  • Het netwerk is multidisciplinair: minimaal 5 verschillende beroepsgroepen en minimale aanwezigheid van: fysiotherapeut, psychosociale zorgverlener (psycholoog, maatschappelijk werker, psychosociaal therapeut of POH-GGZ) en diëtist
  • Kwaliteitscriteria individuele leden van het netwerk: streef ernaar dat minimaal 50% van de leden (van beroepsgroepen die vertegenwoordigd zijn in de Verwijsgids Kanker) is opgenomen in de Verwijsgids Kanker en maak op de website van het netwerk zichtbaar welke leden staan ingeschreven in de Verwijsgids Kanker
  • Het netwerk heeft afspraken gemaakt over minimale deelname van een lid aan het netwerk
  • Het netwerk heeft een gezamenlijke visie en doelstelling op papier
  • Het netwerk heeft geen winstoogmerk
  • Het netwerk is lokaal/wijkgericht (niet provinciaal of landelijk)
  • Het netwerk heeft een (geactualiseerde) website
  • Het netwerk heeft structurele contacten met het één of meerdere ziekenhuizen
  • Het netwerk heeft structurele contacten met huisarts(en)
  • Het netwerk heeft een aanspreekpunt voor patiënten en zorgverleners