Zorgverleners in Regio Dalfsen

Filter hieronder op de discipline waar je naar zoekt, scroll naar beneden en vind de passende zorgverlener bij jou in de buurt!

Fysiotherapie

Oncologiefysiotherapie: Mensen die kanker hebben (gehad) kunnen problemen krijgen door de ziekte zelf of door de (na)behandeling. Vaak kan de oncologiefysiotherapeut helpen bij deze problemen. Oncologiefysiotherapeuten worden ingezet in alle fasen van de ziekte. Bijvoorbeeld bij vermoeidheid, conditie - en krachtsverlies of pijn, verder kunnen wij op heel veel gebieden advies geven. De oedeemtherapeut kan u helpen bij overmatig oedeem (vochtophoping) of fibrotisering (verharding van het oedeem ) De behandeling die wij toepassen is manuele lymfdrainage , lymftape, compressietherapie, speciale drukkousen (of andere hulpmiddelen) om de vochtafvoer te stimuleren, in combinatie met oefentherapie om bewegingsbeperkingen op te heffen en de algehele conditie weer op te bouwen. Ook hier kunnen wij advies geven als u problemen ervaart.

Margot ter Schure

Vilstersestraat 35 0572-372158

8152 AA Lemelerveld margot@fysiolemelerveld.nl

Fysio- en oedeemtherapeut Praktijk voor fysiotherapie Lemelerveld

Ingrid Slangewal-Laarman

Pleijendal 89-91 0529-431609

7721 DW Dalfsen i.slangewal@fysiotherapiedalfsen.nl

Oedeemtherapeut en Onconet-therapeut

Annemiek Wilpshaar

Ruitenborghstraat 28a 0529-432130

7721 BD Dalfsen info@balansfysiotherapie.nl

Oncologie fysiotherapeut MSc.

Wijkverpleging

Verpleegkundigen en verzorgenden van Carinova bieden verpleging en verzorging in uw eigen vertrouwde omgeving. Al naar gelang uw hulpvraag, komt een medewerker één keer per week tot vijf keer per dag bij u thuis om zorg te verlenen. Wist u dat we tegenwoordig ook steeds meer zorg op afstand bieden? Dit kan op een tijdstip wat voor u prettig is. Er zijn binnen de organisatie verschillende deskundigen op gebied van wondzorg, verpleegtechnische zorg en palliatieve zorg.

Iris Knol en Siena Visscher

Ruitenborghstraat 30 0900-8662

7721 BD Dalfsen info@carinova.nl

Wijkverpleegkundigen gemeente Dalfsen

Voeding & Diëtiek

Wij kunnen u helpen bij vragen en/of problemen met het eten. Hierbij kunt u denken aan verminderde eetlust, kauw- en slikproblemen en smaakverandering. Ook kunnen wij u begeleiden als er sprake is van ongewenst gewichtsverlies. U krijgt persoonlijke adviezen en tips om uw eetpatroon te verbeteren. Wanneer normale voeding niet volstaat, kan de diëtist medische voeding voor u aanvragen.

Angela Schokker (Dalfsen)

De Borgh, Ruitenborghstraat 30 06-55500022

7721 BD Dalfsen info@dietistengroep.nl

Diëtist Diëtisten Groep NL

Auke Berghuis (Lemelerveld)

HAP, Vilstersestraat 37 06-55500022

8152 AA Lemelerveld info@dietistengroep.nl

Diëtist Diëtisten Groep NL

Annemarie Grit (Nieuwleusen)

Sluis 3, Omloop 2 06-55500022

7711 XD Nieuwleusen info@dietistengroep.nl

Diëtist Diëtisten Groep NL

Ergotherapie

U laten verwijzen naar een ergotherapeut is zinvol als u problemen heeft bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Denk daarbij aan u zelf verzorgen, het huishouden doen, vervoer, werk, hobby’s en sociale contacten. Specifieke aandachtsgebieden zijn het comfortabel zitten en liggen en het omgaan met vermoeidheid of met cognitieve problemen zoals aandachts- of geheugenproblemen. Ook als de omgeving (mantelzorg of thuiszorg) problemen ervaart bij het begeleiden of verzorgen kan ergotherapie ingeschakeld worden. Diagnostiek, behandeling en begeleiding vindt plaats in de eigen leefomgeving (thuis, op het werk, etc.).

Adrie Kanis

Jhr. van Nahuysstraat 64 06-11803890

7731 ED Ommen kanis@ergotherapiekanis.nl

Ergotherapeut Ergotherapie Kanis

Lisette Mocking

Vrieswijk 6a 0616476978

8103 PB Raalte lmocking@ergotherapie-salland.nl

Ergotherapeut Ergotherapie Salland

Logopedie

De logopedist kan begeleiding bieden op het gebied van kauwen, slikken, speekselverlies, articulatie, stem en adem. Als eten en drinken moeizaam gaat kan de logopedist adviezen en oefeningen aanbieden om het eten en drinken zo veilig en aangenaam mogelijk te laten verlopen. Adviezen hebben betrekking op de lichaamshouding en de consistenties van eten en drinken. Als het spreken moeizamer gaat, kan de logopedist verschillende oefeningen of hulpmiddelen aanbieden om de communicatie zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Chantal Punt-Vermeulen

Ruigedoornstraat 108 0529-433633

7721 BR Dalfsen chantal@logopediepluspunt.nl

Logopedist Logopedie Trefkoele+