Oncologienetwerk Dalfsen

Professionele oncologische zorg bij u in de buurt

Oncologienetwerk Dalfsen biedt zorg en ondersteuning aan mensen met of na kanker. Aan het netwerk zijn verschillende disciplines verbonden die, waar nodig, met elkaar samenwerken. Zo kunnen ze u bij de verschillende fasen van uw ziekteproces en herstel de juiste zorg bieden.

Bekijk het (na)zorgaanbod
Oncologienetwerk Dalfsen

Visie

De zorgprofessionals van het oncologienetwerk hebben ervaring in het begeleiden van mensen met kanker en zijn op de hoogte van elkaars werkwijze. Door vindbaar te zijn en samen te werken willen ze goede zorg voor mensen met en na kanker toegankelijk maken in de eigen woonomgeving.

Kwaliteit

Alle bij ons aangesloten zorgprofessionals zijn BIG-geregistreerd en/of kwaliteitsregister Paramedici geregistreerd en hebben waar mogelijk een aanvullende scholing gevolgd op het gebied van de oncologie.  

Verwijzing & vergoeding

Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor de actuele vergoeding of kijk op de website van de desbetreffende zorgprofessional aangesloten bij ons netwerk.

Onze zorgverleners in regio Dalfsen

Margot ter Schure

Vilstersestraat 35 0572-372158

8152 AA Lemelerveld margot@fysiolemelerveld.nl

Fysio- en oedeemtherapeut Praktijk voor fysiotherapie Lemelerveld

Ingrid Slangewal-Laarman

Pleijendal 89-91 0529-431609

7721 DW Dalfsen i.slangewal@fysiotherapiedalfsen.nl

Oedeemtherapeut en Onconet-therapeut

Annemiek Wilpshaar

Ruitenborghstraat 28a 0529-432130

7721 BD Dalfsen info@balansfysiotherapie.nl

Oncologie fysiotherapeut MSc.

Iris Knol en Siena Visscher

Ruitenborghstraat 30 0900-8662

7721 BD Dalfsen info@carinova.nl

Wijkverpleegkundigen gemeente Dalfsen

Angela Schokker (Dalfsen)

De Borgh, Ruitenborghstraat 30 06-55500022

7721 BD Dalfsen info@dietistengroep.nl

Diëtist Diëtisten Groep NL

Auke Berghuis (Lemelerveld)

HAP, Vilstersestraat 37 06-55500022

8152 AA Lemelerveld info@dietistengroep.nl

Diëtist Diëtisten Groep NL

Annemarie Grit (Nieuwleusen)

Sluis 3, Omloop 2 06-55500022

7711 XD Nieuwleusen info@dietistengroep.nl

Diëtist Diëtisten Groep NL

Adrie Kanis

Jhr. van Nahuysstraat 64 06-11803890

7731 ED Ommen kanis@ergotherapiekanis.nl

Ergotherapeut Ergotherapie Kanis

Lisette Mocking

Vrieswijk 6a 0616476978

8103 PB Raalte lmocking@ergotherapie-salland.nl

Ergotherapeut Ergotherapie Salland

Chantal Punt-Vermeulen

Ruigedoornstraat 108 0529-433633

7721 BR Dalfsen chantal@logopediepluspunt.nl

Logopedist Logopedie Trefkoele+

Onze partners in Dalfsen

Hieronder staande beschikbare partners in Kampen. Neem contact met hen op voor meer informatie. 

Hoe weet ik welke hulp ik nodig heb?

Ondersteuningsconsulenten van Care for Cancer zijn ervaren oncologieverpleegkundigen en sluiten aan op de zorg van het ziekenhuis. Zij bezoeken u thuis of via het spreekuur bij IntermeZZo, beantwoorden vragen over de gevolgen van uw diagnose en behandeling en kunnen u indien nodig doorverwijzen naar medische zorg, maar ook naar bijvoorbeeld een patiëntenvereniging. Consulten worden voor alle patiënten met of na kanker vergoed uit de basisverzekering, voor maximaal 10 uur. 

Neem vrijblijvend contact op
Ik wil begeleiding bij het terugkeren naar mijn werk.

Stap Nu kan u helpen met uw re-integratietraject. Vanaf de eerste diagnose staan ze u bij met advies, coaching en counseling. Met inlevingsvermogen, ervaringsdeskundigheid, creativiteit, lef en vooral veel kennis van zaken helpt Stap Nu mensen weer denken in mogelijkheden.

In de regio Zwolle kunt u contact opnemen met Connie Riphagen of Jose Provoost. 

Contact opnemen
Loop eens binnen bij nazorgcentrum IntermeZZo.

IntermeZZo is het nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten in regio Zwolle. Zij ondersteunen je de regie op het leven met kanker te hervinden. IntermeZZo biedt workshops, cursussen, ontspannende activiteiten en voorlichting & informatie. Kom ook gerust eens langs om kennis of om een kop koffie te drinken.

Lees meer over IntermeZZo
Ik zoek de verwijsgidskanker van IKNL.

Zoekt u een specifieke zorgverlener? Of wilt u zoeken op het type klacht dat u heeft? Of is in uw gemeente (via deze website) nog geen hulp vindbaar? Kijk dan eens op de verwijsgidskanker van IKNL.

Bekijk de verwijsgidskanker
Liever online hulp?

Stichting OOK (Optimale Ondersteuning bij Kanker) biedt ondersteuning op 10 verschillende (ook niet-medische) levensdomeinen. Ook kunt u zich aanmelden voor veilig en online advies op maat via 'mijn OOK'.

Lees meer over stichting OOK
Meld je aan als zorgverlener!

Ben je zorgverlener in Kampen? Vul dat het contactformulier in en vermeld hierin dat je je wilt aanmelden als zorgverlener op deze site. 

Aanmelden

Missie en visie: Regionale samenwerking op het gebied van kanker

Hulp in de eerstelijn is zichtbaar en vindbaar via lokale oncologienetwerken

Zorgverleners in regio Zwolle hebben als doel waarde toe te voegen aan de (na)zorg voor patiënten met en na kanker. We geloven en weten dat een goede samenwerking tussen professionals het behandelresultaat verbetert. Daarom worden in deze regio lokale, multidisciplinaire oncologienetwerken in de eerstelijn gevormd, zichtbaar en vindbaar gemaakt. De lokale oncologienetwerken bestaan uit verschillende zorgprofessionals en hebben als doel om de (na)zorg voor patiënten met na kanker vanuit de thuissituatie te verbeteren. Het huidige platform biedt een overzicht van het zorgaanbod in de eerstelijn.

Samenwerking met regionale organisaties
Ons doel reikt verder dan het inrichten van de lokale eerstelijnsnetwerken. We willen de gehele ‘route van de patiënt’ verbeteren, van ziekenhuis en oncologische revalidatie tot eerstelijnszorg, online hulp en ondersteunende nazorg. Het uitgangspunt hierbij is dat patiënten de juiste zorg op de juiste plek ontvangen, in de verschillende fasen tijdens en na ziekte. Het is daarom belangrijk om samen te werken met regionale organisaties zoals Isala, Vogellanden, gespecialiseerde GGZ, IntermeZZo, huisartsen en bedrijfsartsen, zodat we gezamenlijk de zorg voor patiënten met en na kanker kunnen verbeteren. 

Samenwerking met IKNL en de verwijsgidskanker

Voor het zichtbaar en vindbaar maken van zorgprofessionals in de eerstelijn werkt Proscoop samen met IKNL. Criteria zijn opgesteld waaraan de lokale oncologienetwerken moeten voldoen om opgenomen te kunnen worden in de verwijsgidskanker van IKNL. Dezelfde criteria gelden voor opname op de huidige website en kenmerken zich als volgt:

  • Het is een multidisciplinair netwerk met minimaal 5 verschillende beroepsgroepen en minimale aanwezigheid van fysiotherapeut, psychosociale begeleider en diëtist
  • Er zijn kwaliteitscriteria voor deelname van individuele leden
  • Visie/spelregels vastgelegd
  • Het netwerk heeft geen winstoogmerk
  • Het netwerk is lokaal/wijkgericht (dus niet provinciaal of landelijk)
  • Het netwerk heeft een geactualiseerde website
  • Er is een aanspreekpunt voor patiënten (contactpersoon met email/telefoonnummer)
  • Er is een contact met het ziekenhuis
  • Het is in intentie een open netwerk

De lokale netwerken zoals vermeld op deze pagina zijn dus ook opgenomen in de verwijsgidskanker van IKNL, zodat ook de landelijke sociale kaart gevuld kan worden